Četvrtak, 02 Travanj 2020 14:00

Hrvatska ima 48 novo oboljelih ili ukupno 1.011 osoba je zaraženo korona virusom

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Nacionalni Stožer Civilne zaštite RH priopćio je danas, 02. travnja na redovnoj tiskovnoj konferenciji u 14 sati, da od jučer imamo 48 novo oboljelih osoba, što ukupno iznosi do sada 1.011 zaraženih osoba korona virusom u Hrvatskoj. Ukupno je 7 umrlih osoba od posljedica korona virusa u Hrvatskoj. To je dobra situacija, ocjenjuje ministar Vili Beroš, koja kazuje da kontroliramo situacijom, iako ima i primjera mladih i građana koji se okupljaju i u kafićima.

Stožer priopćuje da je ukupno testirano 8.352 osoba. Trenutno je na respiratoru 35 bolesnika, a bilježimo i 88 osoba koje su se oporavile od korona virusa. Alemka Markotić ocjenjuje da je dobro što nemamo veći broj osoba na respiratorima, koje liječenje traje dva do tri tjedna. Teža situacija je u Splitu i Zadru. Trenutno je oko 22.000 osoba u mjerama samoizolacije.

Još uvijek ima onih koji krše mjere samoizolacije, što svakako nije dobro za upravljanje pandemijom. Centar 112 do sada je dobio 3.665 prijava o kršenju mjera samo izolacije a kod 1.024 utvrđeno je kršenje mjera samoizolacije o čemu je izvješće poslano Državnom inspektoratu. Disciplina svakako treba biti veća, zaključuju u stožeru. Preporučuje se da za dane Uskrsa naši građani iz inozemstva ne dolaze u Hrvatsku svojim obiteljima ili rodbini. Svi oni po dolasku u Hrvatsku moraju ići u samoizolaciju ili karantenu, pa svakako neće biti u društvu svojih najmilijih. Putovanje u današnje vrijeme nije najbolja opcija. Ne preporučuje se niti putovanje unutar države.