Petak, 20 Ožujak 2020 12:19

Priopćenje Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Prema uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite s ciljem daljnjeg provođenja mjera Vlade Republike Hrvatske za suzbijanje širenja novog korona virusa  (COVID-19) te dodatne zaštite stanovništva te su i dalje su na snazi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim korona virusom u trajanju od 30 dana.

Obavještavamo građane da će na području Požeško-slavonske županije prema nalogu Nacionalnog Stožera civilne zaštite, sva dječja igrališta ograditi i zatvoriti, čime bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece na igralištu, a vezano za preporuke o nužnom razmaku između dvije osobe.

Također je potrebno osigurati mogućnost plaćanja računa fizičkim i pravnim osobama elektroničkim putem, gdje god je to moguće, čime bi se znatno smanjila ili potpuno uklonila potreba osobnog dolaska na šaltere ili u urede.

Sukladno Odluci o provođenju mjera ograničenja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja, donesena je Odluka o kontroli provođenja određenih mjera na području Požeško-slavonske županije.

Provedbu i nadzor donesenih mjera izvršavat će općinski i gradski Stožeri civilne zaštiteU slučaju nepridržavanja mjera iz Odluke o mjerama potrebno je obavijestiti načelnike Stožera civilne zaštite gradova i općina koji će izdati nalog za postupanja.

Također Hrvatski Crveni križ će koordinirati aktivnosti dostave temeljnih namirnica i lijekova osobama starije životne dobi.

Upute za siguran način primanja pomoći za starije i nemoćne osobe 

Upute za siguran način obilaska starijih i nemoćnih osoba 

Još jednom apeliramo da sve osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti da ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19. LINK

Apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane!