Srijeda, 02 Siječanj 2013 19:35

Prva Požežanka Sara Parmaković

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

PRVA DJEVOJČICA S PODRUČJA GRADA POŽEGE ROĐENA U 2013. -

POŽEGA – Drugi dan u Novoj 2013. godini u tijeku dopodneva na požeškom rodilištu bilo je tri novorođenčeta, a Sara Parmaković prva je djevojčica rođena s područja grada Požege. Po tradiciji samo nekoliko sati nakon poroda posjetio ju je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko i prigodno darivao, a majku Kristinu buketom cvijeća. – Izuzetna nam je radost da u gradu prijatelju djece, da obiđemo i prvorođeno dijete. Malo smo duže čekali ove godine da se pojavi prva beba, ali možemo biti zadovoljni s prošlom godinom jer je rođeno 560 beba što je više u odnosu na 2011. kada je bilo 528 novorođenih. Vjerujem da će biti bolja godina jer stvaramo svake godine i bolje uvjete za rast i razvoj djece, ne samo ono što ovdje rade liječnici i što se ulaže i trude kada su u pitanju novorođene bebe, nego isto tako i vrtići i škole, prostor za igru, za učenje. Naše rodilište je postalo Prijatelj djece što će doprinijeti poboljšanju kvalitete u našem gradu – istakao je gradonačelnik Ronko.P1038962

- Sara je došla kao pravo iznenađenje, rodila se u 8,40 sati, teška je 3.690 grama i duga 51 cm. Prije trinaest mjeseci rodila sam blizanke Miju i Niku – istakla je majka Kristina Parmaković, koja nije zaposlena, a sada uz troje djece imat će posla preko glave u njihovom odrastanju. Pomagat će i ostali članovi obitelji, a posebno i otac Ninoslav, djelatnik u Tekiji, a i poznati nogometaš NK Slavonije.

Kako je i ovaj porod prošao u najboljem redu gradonačelnik Ronko je pohvalio sve djelatnike, liječnike i medicinske sestre, te istakao podatak da su u požeškom rodilištu prošle godine samo tri bebe umrle što ovo rodilište svrstava u standarde zapadno europskih i skandinavskih zemalja na što mi u Požegi moramo biti ponosni, na našu bolnicu i sve koji tamo rade.