Četvrtak, 12 Ožujak 2020 11:52

Položeni vijenci u prigodi Dana grada Požege

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Požega danas slavi svoj Dan Grada i Grgurevo. Iako su, sukladno uputama Ravnateljstva civilne zaštite, odgođena sva zbivanja u sklopu programa obilježavana Dana grada Požege, pa tako danas nema ni svečane sjednice Gradskog vijeća, tradicija odavanja počasti poginulim i umrlim braniteljima nije prekinuta.

Vijence i lampione položili su i zapalili na Groblju sv. Ilije te uz spomenik poginulim hrvatskih braniteljima na Trgu 123. brigade izaslanik predsjednika Vlade, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić sa svojim zamjenicima i predstavnicma

Gradskog vijeća, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vojske, policije i SDP-a.

- Zahvaljujem se Gradu Požegi i gradonačelniku Darku Puljašiću na pozivu i odazvao sam se u svojstvu izaslanika premijera Andreja Plenkovića. Nažalost, svjesni smo situacije u kojoj veliki dio javnih manifestacija u Republici Hrvatskoj mora biti odgođen s obzirom na medicinsko-sigurnosne prilike u kojima smo se našli.Ovo je vrlo dogovoran potez grada Požege, no unatoč okolnostima, jako je bitno da se simbolički očuva tradicija i obilježavanja Dana grada i iskazivanja zahvalnosti i pijeteta prema hrvatskim braniteljima. - rekao je ministar Aladrović.

- Slavimo Dan grada i Grgurevo, prisjećamo se svih Požežanki i Požežana koji su utkali svoj život, znanje i kulturu, u temelje ovog grada, a svakako naših branitelja koji su položili svoje živote i za naš grad i za domovinu Hrvatsku. Pozivam sve drage sugrađane da iskažemo zajedništvo i to, ne samo ovih svečarskih dana, jer jedino zajedništvom možemo razvijati ovaj grad u ugodno mjesto za življenje i osigurati budućnost novim naraštajima. Nažalost, odgođena su i sva zbivanja planirana za 14. ožujka među kojima i Grgurevski sajam te Svečani mimohod povijesnih postrojbi. U nadi da ćemo svi zajedno odgovornim pristupom doprinijeti da ova izvanredna situacija traje što kraće, neprekidno smo u kontaktu s Ravnateljstvom civilne zaštite i ne želim dovoditi moje sugrađane i goste u zdravstvenu opasnost. Dan grada proslavit ćemo i neki drugi dan, ali zdravlje i sigurnost naših sugrađana su na prvom mjestu. - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.