Petak, 28 Prosinac 2012 15:14

Novih devet stipendista dobilo ugovore

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

GRAD POŽEGA TRENUTNO ŠKOLUJE 24 STUDENTA  -

 

POŽEGA – U posljednjih deset godina grad Požega je stipendirao 101 studenta za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 2,34 milijuna kuna. Od stipendiranih studenata njih 38 je diplomiralo, 4 su apsolventi, 8 je u mirovanju, a 11 ih je na žalost u međuvremenu odustalo od studija. Trenutno grad Požega stipendira 24 studenta.

 

Njima se pridružilo novih devet studenata, od kojih je pet redovnih, a četiri izvanredna studenta, koji su potpisali ugovore s gradom Požegom.PC298860 Dobivat će po 750 kuna mjesečno u školskoj godini. Ugovore im je uručio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko. - Vjerujem da ćete opravdati naše povjerenje i omogućiti svojim roditeljima da vas lakše školuju uz pomoć ove stipendije. Želim vam još više uspjeha na vašim fakultetima, da nitko od vas ne odustane, da diplomirate i što veći broj vas da ostane raditi u Požegi – rekao je Ronko.PC298867

Među njima nalaze se dva informatičara, dva studenta glazbe, matematičar, student medicine, socijalni radnik i jedna buduća učiteljica.