Utorak, 03 Ožujak 2020 13:21

Svečano uručeni ugovori za projekt Naša školska užina

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

VIROVITICA – U prostoru Velike vijećnice Virovitičko-podravske županiji u Virovitici, održano je svečano uručivanje ugovora za projekt „Naša školska užina“ vrijedan 403.377,49 kuna. U ime Grada Požege kao korisnika sredstava ugovor s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisao je zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha.

Riječ je o Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Naša školska užina“, koji je u 100% financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije 2014.-2020. u okviru Poziva „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2019.-2020.)“. Korisnik bespovratnih sredstava je Grad Požega, a partneri OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića, OŠ „Dobriša Cesarić“ te Katolička osnovna škola u Požegi.

Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u javnim osnovnim školama. Ciljnu skupinu čine siromašna djeca i djeca u riziku od siromaštva, koja pohađaju osnovne škole na području grada Požege, a djeca su iz obitelji koje su korisnice prava na doplatak za djecu.

Ovim projektom je obuhvaćeno ukupno 408 učenika, kojima će se tijekom školske godine omogućiti besplatan školski obrok i na taj način ublažiti najgore oblike dječjeg siromaštva.