Subota, 29 Veljača 2020 11:41

Svečana promocija 175 diplomanta Veleučilišta u Požegi

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA  - Na Veleučilištu u Požegi održana je 27. promocija 175 diplomanta stručnih studija i specijalističkog diplomskog stručnog studija. Diplomantima je na uspjehu prigodnim riječima čestitao zamjenik dekana požeškog Veleučilišta dr.sc. Berislav Andrlić. U svom izlaganju podsjetio je na postignuća i aktivnosti Veleučilišta posebice u području pripreme i provedbe EU projekata.

- Najznačajniji nam je je trenutno projekt „Izgradnja studentskog doma“. Koji je vrijedan gotovo 33 milijuna kuna. U okviru tog projekta do ljeta će biti uređen dom bruto površine 2.888,66 m2 koji će u svom sastavu imati 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s kupaonicama, opremljenu kuhinju s menzom za 80 osoba te sportske i edukacijske sadržaje.

Od ostalih projekata treba istaknuti Erasmus program koji nudi odlaznu i dolaznu mobilnost studenata i osoblja s nizom zemalja, Njemačka, Francuska, Španjolska, Austrija, Ukrajina, Gruzija, Azerbajdžan, Indija, Šri Lanka, JAR, Kanada, Brazil i dr. što predstavlja prednost u odnosu na druga veleučilišta u okruženju s realiziranih 500 tisuća Eura od 2014. godine.

- Do danas je na požeškom Veleučilištu diplomiralo ukupno 3.651 studenata. Od toga je na specijalističkom diplomskom stručnom studiju diplomirao 240 student, a 3.411 na preddiplomskim stručnim studijima. Ove brojke mnogo govore o ovoj instituciji koja je kroz 22. godine uspjela izvršiti misiju svoga poslovanja, ulaganja u mladoga čovjeka, struku, znanost i opće dobro domovine - zaključio je Andrlić.