Četvrtak, 23 Siječanj 2020 12:41

Održan radni sastanak s predstavnicima mjesnih odbora

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Izvođenje radova u mjesnim odborima u 2019. godini, kao i planovi za 2020. godinu bili su tema sastanka što ga je gradonačelnik Darko Puljašić održao s predstavnicima mjesnih odbora. Nasipavanje cesta i kanala, postavljanje stupova ulične rasvjete, sanacija kolnika, uređenje groblja samo su neki od problema s kojima se svakodnevno suočavaju stanovnici prigradskih naselja, a koje će Grad nastojati riješiti u idućem proračunskom razdoblju.

- Vrlo sam zadovoljan što ste se ovome sastanku odazvali u velikom broju jer je to rezultat dobre suradnje koju smo imali prethodnih godina, a nadam se i pokazatelj vašeg zadovoljstva kada je u pitanju briga o mjesnim odborima. Nadam se da smo uspjeli odgovoriti na barem dio osnovnih zahtjeva. Svjestan sam da širi gradski prsten još uvijek nije riješen komunalnom infrastrukturom primjerenom 21. stoljeću, međutim trudimo se i pokušavamo u što kraćem vremenu, i po mogućnosti sa sredstvima fondova i EU, što više toga odraditi. Naravno da želimo da do svake kuće ide asfalt, da ima rasvjetu, kanalizaciju i sve potrebno, međutim to još uvijek nismo uspjeli odraditi na svim mjestima. Uvijek sam prema vama bio iskren i nisam obećavao ono što ne možemo odraditi. Zahtjeva je bilo puno i nastojali smo ih dijeliti tako da u svakom mjesnom odboru nešto bude napravljeno. – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Gradonačelnik je najavio kako će prioritet u ovoj godini biti rješavanje problema javne rasvjete, održavanje prometnica i nasipavanje te izgradnja novih prometnica po mjesnim odborima dok će se određeni zahvati pokušati realizirati u suradnji s Hrvatskim vodama.