Utorak, 17 Prosinac 2019 13:12

Prijem novorođene djece s područja grada Pleternice rođene u drugoj polovici godine

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PLETERNICA - Grad Pleternica organizirao je po četvrti puta ove godine prijem u Dječjem vrtiću Tratinčica. Prijem za novorođenu djecu u drugoj polovini 2019. godine s područja grada Pleternice. Njihovi malo stariji kolege, vrtićarci, pripremili su im veseli doček uz nekoliko pjesama koje su naučili u dječjem vrtiću, a ravnateljica vrtića Nikolina Hačka je poručila roditeljima da za svoje bebe odmah rezerviraju mjesto u vrtiću. Za sad je DV Tratinčica pun, ali upravo završenom rekonstrukcijom i dogradnjom dječjeg vrtića, stvoreni su novi kapaciteti.

Na prijemu je bilo 25 ljetnih beba a grad Pleternica dariva novorođene stanovnike sa po 1.000 kuna za prvo rođeno dijete, drugo 3.000 i treće i svako sljedeće je 4.000 kuna što je svakako doprinos većem broju djece. Nakon nekoliko godina pada broja novorođenih od preko 100-tinu djece, sada se taj broj ustalio na preko 70-tak djece godišnje.

Novorođenu djecu i roditelje primio je zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić.- Standardno kao i svako tromjesečje grad Pleternica daruje novorođenčad s našeg cijelog područja. Danas je sa nama 25 mališana i drago nam je da smo se okupili. Kroz našu pronatalitetni politiku potičemo veći broj djece. Naravno ta pomoć nije velika, no svakako je znak pažnje i pokazatelj da mi brinemo o našim najmlađim. Svakako smo zadovoljni što smo zaustavili pad broja novorođenih i sad taj broj raste u kontinuitetu. Znam da će se i taj broj sada povećavati, te da ćemo i 2020. imati više novorođene djece – istakao je dogradonačelnik Katić.