Četvrtak, 13 Prosinac 2012 18:30

Županija nagradila uspješne učenike i njihove mentore

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POVODOM BOŽIĆNIH I NOVOGODIŠNJIH BLAGDANA

PRIJEM ZA NAJUSPJEŠNIJE U ŠKOLAMA  -

 

POŽEGA - Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana učenike i mentore osnovnih i srednjih škola koji su ujedno bili uspješni sudionici, državnih natjecanja i smotri održanih ove godine te osvojili jedno prva tri mjesta, primio je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović koji im je ujedno uručio priznanja i novčane nagrade.

Gotovo 60 učenika osnovnih i srednjih škola zajedno s dvadesetak mentora ove je godine polučilo dobre rezultate na državnim i drugim smotrama. Njih je Požeško-slavonska županija darivala s 23 tisuće kuna.

- Ovdje su djeca i mentori koji su postigli rezultate na državnim natjecanjima i ja im na tome čestitam. Želim im puno uspjeha u narednim godinama, da isto tako i kada odete iz ove županije pronosite svoju županiju znanjem i vještinama. Jedino znanje je moć, a sve je ostalo prolazno – rekao je župan Aladrović.

Da je uspjeh na državnim smotrama i različitim natjecanjima učenicima osnovnih i srednjih škola ponekad dobar poticaj za još bolji rad potvrđuje i srednjoškolka u Ekonomskoj školi Marija Magdalena Horvat kojoj je uspješno natjecanje na Lidranu u kategoriji novinarskog rada, ujedno pobudilo želju da za svoj budući poziv odabere novinarstvo. - Pišem još od osnovne škole i uvijek sam to voljela. Ovo priznanje mi samo potvrđuje da su moji radovi dobri i zato mislim da ću biti novinarka. Želim ljude upoznavati sa zanimljivim temama, a i sam novinarski posao čini mi se vrlo zanimljivim - istaknula je srednjoškolka Horvat.

Na svoje je učenike ponosan i mentor Dario Pisker iz osnovne škole Julija Kempfa koji su na državnom natjecanju u gimnastici polučili dobar rezultat, osvojivši drugo mjesto.

- Posebice me veseli veliki uspjeh našeg atletičara koji je na državnom natjecanju za učenike s intelektualnim teškoćama u skoku u dalj osvojio prvo mjesto - doznajemo od Piskera.

Priznanja je dobilo 60-ak učenika i njihovih mentora iz pet osnovnih te pet srednjih škola s područja Požeško-slavonske županije.

 

PC117896 Mateja Špejić je izborila drugo mjesto s postignutih 98 od mogućih 100 bodova. Unatoč nepoznatom prodajnom mjestu, asortimanu, navikama kupaca, učenica je zadovoljila visoke kriterije vrjednovanja i pohvaljena je od prosudbenog povjerenstva, kao i naša škola koja tako kvalitetno priprema učenike. Mateja Špejić je i učenica odlikašica, pohvaljivana i nagrađivana tijekom školovanja.

Profesorica-mentorica je Višnja Menđel Troha.

 

PC117857Marija Magdalena Horvat, učenica 4. b razreda Ekonomske škole u Požegi, sudjelovala je na državnoj smotri Lidrano 2012 održanoj u Šibeniku. Učenica je pozvana na smotru sa svojim novinarskim člankom Ljubi rode jezik iznad svega, u kojem govori o novim hrvatskim riječima i čovjeku prema kojem je nagrada za novu hrvatsku riječ dobila ime, dr. Ivanu Šreteru. Tim je člankom učenica pobijedila na županijskoj smotri Lidrano. Inače je izvrsna učenica, odgovorna djevojka koja pokazuje naročit interes za hrvatski i strane jezike. Profesorica-mentorica je Marija Šag Sadilek.

PC117867Učenica 8. razreda Antonija Tušek, pokazala je tijekom školovanja u OŠ Stjepana Radića Čaglin u Čaglinu, svoj raskošan talent i osebujan interpretativni stil čitanja svojih uradaka. To nije ostalo ne zamijećeno na mnogim smotrama literarnog stvaralaštva. Samo u posljednjih par mjeseci osvojila je prvo mjesto na smotri "Duša moja hrvatski je kraj" u Babinoj Gredi, "Tragom Veronike Desiničke" u Desiniću, te zapažene nastupe na Lidranu i mnogim drugim. Sudjelovala je i u radu Škole za mlade talente u Novigradu Istarskomu Literarnoj radionici i posebno pohvaljena, te joj je pripala čast voditelja završne priredbe Škole. Tijekom školovanja na smotrama i natjecanjima sudjelovala je s 40-tak veoma kreativnih i osmišljenih uradaka koji nisu ostali nezapamćeni. Niz pohvalnica i priznanja rese njen dom, ali i prostore naše škole na koje smo veoma ponosni. Zato je i proglašena najboljom učenicom naše škole. Učitelj-mentor hrvatskog jezika Stjepan Biondić.

PC117887Grupa učenika iz OŠ Zdenka Turkovića nastupila je na Lidranu s dramsko-scenskom igrom „Učenje, mučenje, mućenje“ gdje su bili sjajni i državno povjerenstvo je njihov nastup ocijenilo energičnim i bombastičnim. Ekipu čine učenici Tomislav Alpeza, Ivan Bandalo, Lovro Barbir, Iva Budimir, Vlatka Čolić, Marina Hegediš, Emanuela Katavić, Ivona Lončar i Stjepan Smojver. Učiteljica-mentorica je Anita Katić.

PC117864Osnovna Škola Julije Kempf ima odlične rezultate u sportskom dijelu, posebno u gimnastici, jer su mladi gimnastičari Alen Božić, Luka Čajka, Bruno Devčić, Dinko Obradović i Marko Rstić su osvojili drugo mjesto na državnom natjecanju u Rijeci. Mentor je nastavnik Dario Pisker.

PC117886

Nina Babojelić, učenica prvog razreda iz Kutjeva najmlađa je sudionica ovog primanja i učesnik jednog državnog natjecanja. Izuzetno je nadarena za scenski nastup te je nastupila na državnom Lidranu. Mentorica Sanja Delač ju je pripremila za monolog „Miš u knjižnici“.

PC117889Klara Čavar učenica Gimnazije u Požegi i Glazbene škole bila je uspješna na natjecanju u Varaždinu. Ona svira rog a profesorica-mentorica je Kristina Banovac, koja je još prošle godine radila kao student, a sada je zaposlenica Glazbene škole u Požegi.

 

V.Re. i V. Pr.