Petak, 06 Prosinac 2019 15:20

Najmlađe sugrađane općine Jakšić darivao načelnik Kovačević

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

OPĆINA JAKŠIĆ ZADRŽAVA PRIRODNI PRIRAST STANOVNIŠTVA -  

JAKŠIĆ–Po drugi puta ove godine općina Jakšić i načelnik Ivica Kovačević organizirali su prijem svojih najmlađih stanovnika, novorođenih beba s cijelog područja općine Jakšić. Na prijemu je bila 21 beba i njihovi roditelji, a u prvoj polovici godine bilo je 18 novorođenih beba. Ovaj broj od 39 beba u godini dana već duži niz godina je konstanta i ne smanjuje se značajno. No kako ima manji broj umrlih nego rođenih na području općine Jakšić, bilježe među rijetkim općina još uvijek prirodni prirast stanovnika.

Prijem najmlađih održan je upravo na blagdan sv. Nikole, a i naknada koja se uručuje roditeljima za prinovu u obitelji je povećana, pa sada za prvo dijete iznosi 1.500 kuna, za drugo dijete 2.000 kn, a svako dalje dijete po 1.000 kuna više.

To je jedna skromna pomoć roditeljima jer mi nastojimo pomoći i vodimo brigu o djeci i mladima i kasnije tijekom njihovog života. Tako se brinemo za njihov boravak u našem Dječjem vrtiću,koji ćemo zbog potreba za smještaj i dograđivati, brinemo se za predškolski i osnovnoškolski život. Podupiremo prijevoz srednjoškolaca a stipendiramo i studente s našeg područja koji odlaze dalje na školovanje. To su sve doprinosi općine koje upućujemo prema djeci i mladima svjesni da je to naša budućnost. Izdvajali bi i više, no imamo i ostale kategorije stanovništva za koje moramo brinuti – istakao je načelnik Kovačević koji dodaje da su mu ovo uvijek najsretniji trenutci u obvezama načelnika općine. Najavio je i dalje povećanje naknada za novorođenu djecu. Načelnik Kovačević primijetio je i da se već nekoliko godina rađa više djevojčica od dječaka u Jakšiću.

Na prijemu su bili: Judita Šuster, kći Mirte i Olivera iz Radnovca, LuciaIvković, kći Kristine i Damira iz Jakšića, StellaČiko, kći Antonije i Maria iz Jakšića, Ante Huljev, sin Tamare i Vice iz Jakšića, Lovro Nekić, sin Irene i Marka iz Eminovaca, Leona Kolar, kći Ivane i Vjekoslava iz Radnovca, Petra Pavličević, kći Adrijane i Ivana iz Jakšića, David Pedić, sin Sandre i Stanka iz Jakšića, Bruno Balas, sin Monike i Igora iz Jakšića, Katja Njavro, kći Ivane i Josipa iz Jakšića, Laura Maglica, kći Irene i Nikole iz Eminovaca, Lucija Čuljak, kći Ane i Maria iz Radnovca, Marija Profus, kći Julijane i Teodora iz Cerovca, Emanuel Mihelec, sin Antonie i Maria iz Eminovaca, Eva i Bruno Blašković, blizanci Mie i Milka iz Rajsavca, Tara Ana Rotim, kći Martine i Davida iz Eminovaca, Luka Marijanović, sin Dragice i Jakova iz Jakšića, Iris Akšamović, kći Mateje i Josipa iz Treštanovaca, MirjamŠkrobić, kći Marine i Ante iz Jakšića, Marta Kovačić, kći Marijane i Marka iz Radnovca i Antun Barišić, sin Ivane i Frane iz Jakšića.