Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 28 Studeni 2019 14:42

Potpisan ugovor za izgradnju novog kutjevačkog dječjeg vrtića

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

KUTJEVO - U Kutjevu je održano svečano potpisivanje ugovora za izgradnju novog Dječjeg vrtića. Potpisivanju su prisustvovali predstavnica tvrtke Presoflex gradnje Maja Špeljak, ravnateljica Dječjeg vrtića u Kutjevu Slavica Jurišić i Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva.


- Danas smo se ovdje okupili kako bi potpisali ugovor o izgradnji novog Dječjeg vrtića u Kutjevu. Početkom 2018. godine krenuli smo u nabavu za izradu projektne dokumentacije i potpisali smo ugovor. Već u kolovozu 2018. godine smo završili s izradom projektne dokumentacije i ishodili građevinsku dozvolu, kako se ne bi doveli u neki vremenski tjesnac, jer mi imamo 24 mjeseca da završimo ovaj projekt od potpisa ugovora, ne da se on završi nego i da se pusti u funkciju, da se ishodi uporabna dozvola. Kako se ne bi dogodio taj problem odlučili smo potpisati ugovor s izvođačima s Presoflex gradnjom i evo danas svi prisustvujem ovom svečanom potpisivanju i u roku 8 dana izvođač si mora uvesti posao i nadamo se da će se kroz nekih 2 tjedna započeti radovi na izgradnji novog dječjeg vrtića. Nadamo se da će već od iduće godine naši mališani, krenuti u novi dječji vrtić - rekao je gradonačelnik Budimir.

Projekt je vrijedan 11,5 milijuna kuna zajedno sa opremom i ovaj projekt je do sada najveći projekt u povijesti Grada Kutjeva.

- Čast nam je biti sudionik projekta izgradnje jednog objekt kao što je Dječji vrtić i samim time što će ga koristiti oni na kojima svijet ostaje, a to su naša djeca. Imajući na umu projekte koje smo uspješno dosad završili i izgradili, između ostalog su tu manje više svi vrtići u našoj županiji. Slobodna sam reći da ste ovaj projekt prepustili u sigurne i pouzdane ruke, te uz neku korektnu međusobnu suradnju i uz povoljne vremenske uvijete to sve će biti završeno u planiranim rokovima i što je kvalitetnije moguće – istaknula je predstavnica tvrtke Presoflex gradnje, Maja Špeljak.

- Imala sam sreću raditi na jednom mjestu, otkad u Kutjevu postoji vrtić, drago mi je da ću dočekati mirovinu dok se izgradi taj novi vrtić. Imali smo uvijek jednu mješovitu skupinu i predškolu u Vetovu. Imamo trenutno 44 upisane djece i nadamo se da će biti još više, to su dvije skupine koje idu u jednu skupinu do izgradnje novog Dječjeg vrtića. Primili smo nove djelatnike i sretna sam što sam doživjela da na jednom mjestu radim i na tom mjestu odem u mirovinu - rekla je ravnateljica dječjeg vrtića Kutjevo, Slavica Jurišić.

Galerija slika