Srijeda, 20 Studeni 2019 15:22

Požeško-slavonska županija osigurala električnu lupu dječaku s teškim oštećenjem vida

Ocijeni sadržaj
(23 glasova)

POŽEGA - Župan Alojz Tomašević u svoj je ured danas primio jedanaestogodišnjeg dječaka s teškim oštećenjem vida. Dominik je učenik petog razreda osnovne škole u Brestovcu te je rođen s teškim oštećenjem vida. Požeško-slavonska županija odlučila je kupiti elektronsku lupu, kako bi mu olakšala učenje i čitanje te mu se tako omogućio bolji razvoj u životu.

Električnu lupu mu je uručio župan Alojz Tomašević koji mu je poželio zdravlje i sretno djetinjstvo te naglasio kako će županije uvijek biti spremna pomoći u takvim slučajevima.

„Kao župan uvijek ću ustrajati u tome da se pomogne potrebitima, a pogotovo djeci koja ispred sebe imaju cijeli život, a kao čovjek koji ima djecu i unučad, jako mi je žao vidjeti djecu koja od rođenja imaju zdravstvene probleme. Naša je zadaća omogućiti im sve potrebno kako bi imali lijepo djetinjstvo, a nadam se da će jedan dan i ozdravili.“ – rekao je župan Alojz Tomašević.

S Dominikom su u pratnji bili njegov otac i predsjednik Udruge slijepih Šestočka Marinko Zeljko koji su se zahvalili županu na pomoći te ga upoznali sa dječakovim zdravstvenim stanjem i preprekama s kojima se susreće svakodnevno, no nakon nabavke posebnih naočala i sada elektronskog povećala, prepreke bi trebalo biti lakše prijeći.