Utorak, 12 Studeni 2019 12:45

Radni posjet ministrice Vesne Bedeković Požeško-slavonskoj županiji

Ocijeni sadržaj
(21 glasova)

POŽEGA - Nakon službenog posjeta Domu za odrasle osobe Ljeskovica, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv.prof.dr.sc.Vesna Bedeković posjetila je Požeško-slavonsku županiju i održala radni sastanak sa zamjenikom župana Vedranom Neferovićem, njegovim suradnicima te ravnateljima socijalnih ustanova s područja naše županije, odnosno Centrom za socijalnu skrb Požega, Centrom za socijalnu skrb Pakrac, Centrom za pružanje pomoći u zajednici Lipik, Podružnicom Obiteljskog centra i Domom za odrasle osobe Ljeskovica.

Teme ovog radnog sastanka bile su važnost i uloga ustanova socijalne skrbi u lokalnoj zajednici, zaštita djelatnika ustanova socijalne skrbi (tehnička i sigurnosna zaštita), status službene osobe, potrebe ustanova socijalne skrbi na razini županije (stručne i kadrovske potrebe), prostorni uvjeti (gradnja, rekonstrukcija, obnova), proces transformacije i deinstitucionalizacije ustanova socijalne skrbi s ciljem unaprijeđena i dostupnosti izvan institucijskih socijalnih usluga, uloga županije i razvojne agencije u suradnji s ustanovama socijalne skrbi s ciljem povlačenju sredstava iz fondova Europske unije, socijalno planiranje i mapiranje usluga na županijskoj razini te dostupnost udomiteljstva na području Požeško-slavonske županije i provedba novog Zakona o udomiteljstvu.

Zamjenik župana Vedran Neferović uvodno je pozdravio ministricu i zahvalio joj se na dolasku, odnosno posjetu našoj Županiji i socijalnim ustanovama na našem području. Kao jedna od važnih tema bila je i tema osiguravanja sigurne kuće. Zamjenik župana pri tome je istaknuo kako su aktivnosti oko osiguravanja sigurne kuće intenzivirane.

„Požeško-slavonska županija zasad nema osiguranu sigurnu kuću, ali, kako me izvijestio zamjenik župana, sve aktivnosti oko osiguravanja iste idu po planu te će uskoro ovaj problem biti i trajno riješen.“ - rekla je ministrica Bedeković.

U pratnji ministrice također su prisustvovali Kristina Gerber Sertić, tajnica kabineta ministrice, Anamarija Njavro, savjetnica u kabinetu, Jadranka Buljan, voditeljica Odjela za stručnu, organizacijsku i infrastrukturnu podršku, Nenad Moljević, voditelj Službe za investicije, upravljanje imovinom i praćenje središnje nabave ustanova socijalne skrbi i Dragica Povrženić, viša stručna savjetnica. Nakon radnog sastanka održanog u Županiji, ministrica je posjetila Centar za socijalnu skrb u Požegi i Pakracu, kao i Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik.