Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 04 Studeni 2019 09:45

Za subotu najavljeni „Okusi jeseni u Požegi“

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

TZ PRIPREMA I MARTINJE S CEREMONIJALOM KRŠTENJA MOŠTA - 

POŽEGA – Turistička zajednica grada Požege pod pokroviteljstvom grada Požege i ove godine priprema manifestaciju „Okusi jeseni“ uz koju Požežane očekuje i proslava blagdana Martinja i ceremonijal krštenja mošta. Manifestacija će se održati u subotu, 09. studenog od 10 satu i pješačkoj zoni grada Požega, u Cehovskoj ulici i Dragutina Lermana.

- Za sve naše Požežane i drage goste ove subote pripremamo našu tradicionalnu manifestaciju u kojoj mogu uživati u bogatstvu jeseni u bogatstvu Slavonije. Imamo puno događanja, a posebno ovu subotu u šetališnoj zoni. Pozovimo i svoje prijatelje da zajedno sa nama uživaju u vinima, u brojnim štandovima autohtone hrane i proizvoda OPG-a. Pomognimo i njima da prodaju svoje proizvode, našim ljudima i njihovim OPG-ovima koji proizvode da to mogu ovdje i prodati. Osim bogate ponude delicija uživajmo u okusima jeseni i u gardu Požegi – pozvao je odmah na početku, požeški gradonačelnik Darko Puljašić.
Požežane i njihove goste pozvala je i direktorica TU grada Požega, Silvija Podoljak i najavila protokol događanja za subotu, 9. studenog. – Uz pedesetak štandova izlagača na štandovima s domaćim proizvodima, sve posjetitelje očekuje i stari obred krštenja mošta u vino, kojem će voditi vinski biskup Boris Benčić. Na prijedlog Udruge vinogradara vinara Stjepan Koydl iz Požega kum ovogodišnjeg vina je dugogodišnji vinar i vinski kardinal Vlado Bauer. Kako udruga ove godine slavi i visoku obljetnicu postojanja, preko 50 godina, poziva sve Požežane i njihove goste u petak 8. studenog od 19 sati u njihov podrum u Kanižlićevoj 3 od na degustaciju mladih vina požeških vinogradara.
Nakon 10 sati Udruga vodiča grada Požege organizira besplatan razgled grada za sve zainteresirane, a Udruga pčelara Zlatna dolina organizira podjelu priznanja sa 10. Županijskog pčelarskog natjecanja.