Srijeda, 05 Prosinac 2012 23:26

Nastavljena gradnja dječjeg vrtića

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

OBILJEŽILI DAN OPĆINE JAKŠIĆ I BLAGDAN ZAŠTITNICE SV. BARBARE  -

JAKŠIĆ – Polaganjem vijenca na spomenik kod župne crkve sv. Barbare započelo je svečano obilježavanje Dana općine Jakšić i blagdana zaštitnice sv. Barbare. Vijenac su položili načelnik općine Ivica Kovačević, predsjednik općinskog Vijeća Marko Čalić i zamjenik načelnika Slavko Jaroš, a polaganju su prisustvovali vijećnici, djelatnici općine, predstavnici udruga, osnovne škole i delegacije branitelja.

novine 1Na svečanoj sjednici načelnik Kovačević se kratko osvrnuo na postignute rezultate u protekloj godini, koji su za ovako malu općinu s malim proračunom zaista dobri. No to sve ne bi mogli uraditi bez pomoći županije, resornih ministarstava, javnih poduzeća i fondova kojima je upućena javna zahvala. Najviše se napravilo na izgradnji infrastrukture koju građani i najviše osjećaju, jer poboljšavaju svakodnevni život. – Svatko tko prođe kroz Jakšić može vidjeti da se stalno nešto radi i uređuje, te da stalno napredujemo. Puno smo napravili i na cestovnoj infrastrukturi modernizirajući nekoliko kilometara županijskih cesta, doveli vodovod u gotovo sva naselja, riješili pitanje kanalizacije, javne rasvjete.

PC057523Očekujemo uskoro i potvrdu glavnog projekta i građevinsku dozvolu kako bi uskoro mogli krenuti u gradnju infrastrukture u našoj gospodarskoj zoni, što će biti prioritet u slijedećim razdobljima – istakao je načelnik Kovačević kojega posebno veseli što su odobrena sredstva od Ministarstva regionalnog razvoja za nastavak gradnje dječjeg vrtića. – Iskreno se nadam da će gradnja vrtića dalje ići bez problema jer su sredstva osigurana, a završetak i svečano otvaranje očekujemo na slijedeći Dan općine – dodao je Kovačević.

Ispunjenje te želje poželio mu je i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, te kolege gradonačelnici i načelnici koji su nazočili svečanoj sjednici. Svečanu sjednicu nastavili su kulturno umjetničkim programom učenici Osnovne škole Mladost jakšić, Pjevački zbor matice umirovljenika Jakšić, KUD Slavonija Jakšić i KUD Matice slovačke Kukučin Kuntarić iz Jakšića.