Srijeda, 05 Prosinac 2012 23:01

Ulaganjem 500 tisuća do kazališta i kino predstava

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

KUTJEVO DOBIVA MODERNU KINO DVORANU  -

KUTJEVO – Ovih dana uređuje se i obnavlja stara kino sala u Kutjevo, koja će se pretvoriti u modernu multifunkcijsku dvoranu. Trenutno se radi na uređenju predprostora, uređuje se grijanje i hlađenje,, zidovi oblažu akustičnim materijalom, spušta strop sa akustikom i novom rasvjetom, uređuje pozornica s rasvjetom, postavljaju nove stolice i u drugom dijelu dvorane, jer polovina dvorane je već ranije dobila moderne i funkcionalne stolice, ugrađuje nova audio i video oprema. Ulaganje od 500 tisuća kuna za potrebne radove osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja 400 tisuća kuna i grad Kutjevo 100 tisuća kuna.
 
slika 2Dobit ćemo jednu potpuno moderno opremljenu multifunkcionalnu dvoranu koja će služiti za vrtić, osnovnu školu, glazbenu školu, udruge, gradske manifestacije, a moći će se održavati predavanja, prezentacije, stručni skupovi, kazališne predstave a uskoro kreću i kino projekcije, koje će biti besplatne za obitelji, mlade i starije. Na proljeće ćemo još proširiti i pozornicu sa svečanim zastorom i napraviti predulaz u dvoranu – istakao je gradonačelnik Ivica Nikolić.
 
Inicijativom mjesnog odbora uredili kapelicu
 
Formiranjem mjesnih odbora MO Tominovac dobio je mjesni odbor koji vodi Katica Dumančić, a i sve ostale članice u odboru su žene. One su pokrenule inicijativu da se uredi njihova kapelica. Grad je osigurao sredstva za materijal a članice i članovi MO sami su svojim dobrovoljnim radom obavili sve potrebne radove. Tako su u kapelici postavljene nove podne pločice, uređeni zidovi, vanjski prostor obložen pločicama, uređena stara ograda oko groblja i uređen okoliš, te uređeno parkiralište za 20-30 vozila.