Srijeda, 05 Prosinac 2012 20:13

Uskoro novi natječaj za dovršetak

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

ČAGLINSKA DVORANA KASNI ZBOG PROBLEMA S IZVOĐAČEM  -

 

ČAGLIN - Ni nakon pune četiri godine od kako su počeli radovi školska sportska dvorana u Čaglinu nije u funkciji. Zato će Ministarstvo regionalnog razvoja s izvođačem radova tvrtkom „Kerakameks“ iz Piškorevaca koja je zapala u financijske probleme raskinuti ugovor. Iako su svi vjerovali da će nova školska sportska dvorana u Čaglinu biti završena ove godine te da će je tamošnji učenici koristiti od početka školske godine, to se nije ostvarilo

- Izgradnja je počela još 2009. godina s tim da je resorno Ministarstvo regionalnog razvoja imalo obvezu tu kapitalnu investiciju financirati u 65 postotnom iznosu dok je preostali dio trebala osigurati sama općina. U ovom je trenutku gotovo 95 posto radova izvedeno. Preostaje montiranje kotlovnice i sportske opreme. Sadašnji izvođač radova nije u mogućnosti dovršiti posao te se ugovor raskida a obavit će se i analiza svih financijskih pokazatelja kako bi se vidjelo koliko je novca još potrebno da bi se dvorana stavila u funkciju - ističe načelnik općine Ivan Đurina dodajući kako bi dvorana prema zadnjem dogovoru trebala biti završena do kraja lipnja iduće godine.

Po projektu, podsjeća Đurina bilo je predviđeno grijanje na drva, no napravljena je izmjena energenta, te bi se u konačnici za grijanje koristile pelete, što bi omogućilo veću kontrolu sustava za grijanje. To izvođač tvrdi Đurina nije bio u mogućnosti napraviti.

- Ukupna vrijednost ove investicije bit će oko osam i pol milijuna kuna. U ovoj fazi kada je gotovo sve napravljeno bilo bi šteta da se stane ili da se odustane od projekta. Vjerujem da će se iznaći novac da dvoranu konačno stavimo u funkciju - kaže Đurina dodajući i da je općina ali i resorno ministarstvo ispunilo svoje dosadašnje obveze.

Nova školska sportska dvorana služit će i tamošnjim učenicima ali i svim društvima i udrugama koji djeluju u čaglinskom kraju te u općini vjeruju da sa završnom fazom radova ipak ne bi trebalo biti problema.

V.Re.