Utorak, 03 Rujan 2019 09:32

Kutjevo obilježava Dan grada nizom manifestacija cijelog tjedna za posjetitelje besplatnim

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

KUTJEVO–Grad Kutjevo obilježava i proslavlja svoj Dan grada i blagdan svoje nebeske zaštitnice male Gospe. Tom prigodom priređen je cijeli niz manifestacija i priredbi kroz čitav ovaj tjedan, sve do 8. rujna kada se obilježava blagdan Male Gospe, najavio je na tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Josip Budimir i pozvao sve Kutjevčanke i Kutjevčane, ali i stanovnike Požeštine i uvijek drage goste grada Kutjeva da se pridruže i sudjeluju u ovom bogatom programu.

Sve je započelo već 02. rujna kada je bio Dan udruga koje djeluju na području grada Kutjeva, a na terenima OŠ Zdenka Turkovića susreli su se u malo neobičnim sportskim igrama i prije svega u druženju. Završilo je svečanom večerom u Vatrogasnom domu Kutjevo, a večeru je pripremilo LD „Slavonac“ Kutjevo.

Utorak 3. rujna od 17 sati oni najmlađi a dakako i njihovi roditelji, starija braća i sestre, djedovi i bake pozvani su na edukativnu kazališnu predstavu za djecu „Avijonko se ženi“.Predstavu izvodi Kazalište Scena Gorica iz velike Gorice, a u predstavi glume Marko Ilibašić i Tena Pataky.

Srijeda 4. rujna od 19 sati u holu Kino dvorane otvorit će se izložba radova Matice umirovljenika grada Kutjeva, na kojoj će biti izloženi ručni radovi, zlatovez i ostalo.

Od 20 sati u kinodvorani je na programu kulturno-glazbena večer „Kutjevu za njegov dan“ u kojemu će sudjelovati Kulturno umjetnička društva, glazbena i pjevačka društva, a nastupat će se i sa literarnim radovima.

Četvrtak 5. rujna na programu je od 17 sati u vinskoj kući u organizacije Udruge mladih Kutjevo, predstavljanje knjige Đurđice Gatijal „Živi svoj vlastiti život“.

od 20 sati u Kinodvorani na programu je predstava za odrasle i one koji se tako osjećaju „Zov divljine“ To je komedija kazališta za odrasle Scena Gorica u kojoj glume četiri glumice, Hana Hegedušić, Ines Bojanić, Jasna Palić Picukarić, Nina Kaić Madić. Zanimljiva je to priča o četiri različite žene i njihovom prijateljstvu.

Petak 6. rujna u 12 sati upriličit će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća na groblju sv. Marka u čast svim poginulim hrvatskim braniteljima. Od 13 sati slijedi Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Kutjeva na kojoj će nazočiti brojni gosti, uzvanici i državni dužnosnici.

Subota 7. rujna od 17 sati na programu je nogometna utakmica NK Kutjevo – NK Belišće u 3. HNL. – To će biti svakako zanimljiva ali i vrlo važna za NK Kutjevo koje je novak u 3. HNL. Posebno stoga što smo u dva kola ostvarili dvije pobjede i maksimalan broj bodova, pa je i ova utakmica unatoč što je Belišće jedan od favorita lige, veliki izazov za NK Kutjevo – istakao je gradonačelnik Budimir i pozvao navijače i prijatelje kluba da se odazovu na ovu utakmicu i budu podrška kutjevačkim nogometašima.

Od 21 sat na prostoru Sportsko rekreacionog centra Kutjevo održat će se koncert „Klape Rišpet“. – To je svakako jedna novina, jer na području Kutjeva na velikim koncertima nismo nikada ugostili jednu klapu, što će sigurno izazvati veliki interes Kutjevčanki i Kutjevčana. Klape imaju dobru popularnost pa se nadam i veliki broj ljubitelja klapskog pjevanja s šireg područja Požeštine i okolnih susjednih mjesta – naglasio je gradonačelnik Budimir.

Nedjelja 8. rujan na sam blagdan Male gospe od 11 sati održat će se svečana misa u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije. Misu će predvoditi požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Od 20 sati u kinodvorani održat će se standup komedija „na komadiću Europe“ koji izvodi poznati Željko Pervan. Bit će to svakako poslastica za kraj koja će napuniti dvoranu do posljednjeg mjesta.