Petak, 19 Srpanj 2019 09:22

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić darivala 20 beba i njihove roditelje

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

PLETERNICA - U prostorijama Dječjeg vrtića “Tratinčica” gradonačelnica Antonija Jozić i njezin zamjenik Domagoj Katić sastali su se s najmlađim Pleterničanima i njihovim roditeljima kako bi im uručili jednokratne potpore. Riječ je o 20-ero djece rođenih u prva tri mjeseca ove godine.

-S ovom isplatom smo malo čekali jer smo imali rebalans proračuna i izmjenu odluke o potporama koje izdvajamo za novorođenu djecu. Danas su prvi puta roditelji prvog djeteta dobili 2000 kuna, drugog 3000 kuna a za treće i svako slijedeće dijete 4000 kuna – rekla je gradonačelnica Jozić. Zadovoljno je dodala kako je danas
Zadovoljno je dodala kako je danas potpore dobila jedna beba više nego u istom periodu prošle godine te da podaci govore da je u prvih šest mjeseci na pleterničkom području rođeno 39-ero djece, odnosno troje više nego u 2018.godini. – Vjerujem da je u pitanju onaj zanos sa Svjetskog prvenstva od prije godinu dana kada su svi najavljivali baby-boom – našalila se gradonačelnica.
Ravnateljica vrtića Nikolina Hačka je, pozdravljajući roditelje, pozvala ih da što prije prijave djecu za vrtić jer je lista čekanja podugačka, na njoj je trenutno 80-ero mališana. Dograđeni dio vrtića, dodala je gradonačelnica, taj bi problem trebao riješiti a, ukoliko i dalje bude djece ‘na čekanju’ – vrtić će se ponovo dograđivati!

Izvor: pozeskivodic.com