Utorak, 16 Srpanj 2019 09:10

Završna konferencija projekta „Korisnička podrška PCP-a“

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PODUZETNIČKI CENTAR PAKRAC - 

PAKRAC - Projekt Poduzetničkog centra Pakrac „Korisnička podrška PCP-a“ i program „Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija“ uspješno su privedeni kraju te su zacrtani ciljevi ostvareni, moglo se čuti na završnoj konferenciji povodom kraja projekta održanoj u Poduzetničkom centru Pakrac. Rezultat projekta je 11 korisnika novih usluga, 105 korisnika usluga informiranja, savjetodavnu potporu primilo je 176 poduzeća, dok potporu prima 36 novih poduzeća.

Tijekom 18 mjeseci koliko je projekt bio u provedbi, poduzetnicima su potpuno besplatno bile dostupne savjetodavne usluge, priprema projekata za natječaje, provedba istih, izrada natječajne dokumentacije, poduzetnicima početnicima na raspolaganju su bile knjigovodstvene usluge, izrada poslovnih planova, pravna savjetovanja, edukacije žena poduzetnica kao i mnoge druge edukacije. Vrijednost projekta iznosila je 618.809.06 kuna od čega je Europski fond za regionalni razvoj sufinancirao 470.047.41 kn.

- Rezultati projekta su nastali uslijed pružanja novih te unaprijeđenih postojećih stručnih savjetodavnih usluga Poduzetničkog centra, a odnose se na unaprijeđeni i osnaženi konkurentski položaj lokalnih poduzetnika mjerljiv kroz smanjene troškove poslovanja, osigurana sredstva za razvoj poslovanja, novu opremu i tehnologije, novo zapošljavanje, izlazak na nova tržišta, prelazak iz faze poduzetnika početnika u fazu rasta i razvoja, odnosno povećanu stopu preživljavanja. Projektom se osiguralo da poduzetnici s područja Grada Pakraca u pravo vrijeme raspolažu svim relevantnim informacijama koje mogu biti važne za njihovo poslovanje stavljajući ih u isti položaj s poduzetnicima iz razvijenih krajeva kojima su takve informacije možda često bile dostupnije - zaključak je završne konferencije.

Izvor: compas.com.hr