Ispiši ovu stranicu
Petak, 12 Srpanj 2019 12:23

Nastavljeni radovi na projektu dogradnje škole i školske dvorane OŠ Dobriša Cesarić

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Gradonačelnik Darko Puljašić obišao je radove na projektu dogradnje i nadogradnje škole te dogradnje školsko – sportske dvorane OŠ „Dobriša Cesarić“. Riječ je o projektu vrijednom više od 12 milijuna kuna koji se provodi u dvije faze. Prva faza radova vrijedna 5,6 milijuna kuna u kojoj su izgrađene pomoćna dvorana sa svlačionicama, kuhinja, blagovaonica, dvije učionice i prostor za upravu završena je u rujnu prošle godine, dok je u drugoj fazi predviđena izgradnja nove dvodijelne dvorane.

- U prvoj fazi odradit ćemo radove u vrijednosti 2,3 milijuna kuna, od čega je 1,7 milijuna kuna iz proračuna Grada Požege, dok se ostatak odnosi na dislocirana sredstva Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nadamo se da ćemo staviti objekt pod krov, a onda ćemo dalje vidjeti načine sufinanciranja ostatka projekta putem nadležnih ministarstava i fondova EU – pojasnio je gradonačelnik Puljašić.

Osvrnuvši se na prozivke za nezakonitosti u provedbi projekta, gradonačelnik je dodao:

- Žao mi je što ova dvorana nije već izgrađena, no tome je tako zbog dušobrižnika i ostalih koji ne razumiju kako je bitno iskoristiti tuđa sredstva. To neće zaustaviti nastavak izgradnje ne samo ove dvorane, nego i novih dvorana u Požegi. Svatko onaj kome smeta da se u Požegi gradi i radi samo neka nastaviti pisati i prijavljivati, a njihovim „šaptačima“ poručujem da se vidimo nekom drugom prilikom, u nekom drugom odnosu kada ću se ja pobrinuti da i za njih sazna cijela Hrvatska jer nikada nikome nisam ostao dužan. No, ta će priča onda završiti malo drugačije. Moji sugrađani zaslužuju živjeti dobro, a naša djeca imati infrastrukturu prilagođenu 21. stoljeću – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Radove izvodi zajednica ponuditelja predvođena tvrtkom L-projekt, a završetak radova planiran je do jeseni iduće godine.

Galerija slika