Ispiši ovu stranicu
Petak, 12 Srpanj 2019 09:09

Održana početna konferencija projekta Export - expert

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - U Lokalnoj razvojnoj agenciji Požega u Poduzetničkom inkubatoru održana je početna konferencija projekta „Export-expert“ čiji je nositelj Grad Požega, a cilj mu je programskim aktivnostima te dodatnim znanjima i vještinama povećati zapošljivost otežano zapošljivih skupina u Gradu Požegi i Požeško – slavonskoj županiji. Sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, a vrijednost mu je 1.379.665,23 kuna.

- Nadam se da će sudionici uspješno završiti ovaj projekt te naći svoje zanimanje i mjesto na tržištu rada. Drago mi je da se nalazimo u Poduzetničkom inkubatoru u Požegi koji tako dobiva svoj smisao – kroz educiranje i osposobljavanje, uz prostor za mlade ljude, one koji tek kreću u posao. Možda netko i od ovih teže zapošljivih osoba u budućnosti otvori tvrtku, te krene u inkubatoru u poslovnu budućnost, a potom i u Poduzetničkoj zoni koja je u neposrednoj blizini dobije od svog Grada Požege po povoljnim uvjetima novi prostor na kojem će dalje graditi ozbiljnu poduzetničku priču jer bez poduzetništva i zapošljavanja nema budućnosti. – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Projektne aktivnosti uključuju pohađanje verificiranih programa obrazovanja, edukaciju za razvoj mekih/transverzalnih vještina te studijsko putovanje u inozemstvo. Ciljna skupina projekta su dugotrajno nezaposlene mlade osobe (6 mjeseci) do 29 godina starosti, dugotrajno nezaposlene osobe (12 mjeseci) starije od 30 godina, s minimalnim završenim četverogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem.

Trideset pripadnika ciljne skupine proći će tečajeve razvoja mekih vještina i programe formalnog obrazovanja, te će kroz projekt steći dodatna znanja i vještine koje će im omogućiti da postanu konkurentniji na tržištu rada te lakše dođu do zaposlenja.

Galerija slika