Ponedjeljak, 19 Studeni 2012 18:51

Nastavljeni radovi u Golobrdcima i Babinom Viru

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

OVE JESENI NA PODRUČJU GRADA POŽEGE PRIORITET VODOOPSKRBI I ODVODNJI -

Nakon prekida radova na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže u Golobrdcima zbog neriješenih imovinsko pravnih osoba i ne dozvoljavanja prolasku podzemnih instalacija preko zemljišta, sada je sve dogovoreno i PB136106radovi nastavljeni. Radovi su sada u punom jeku a izvođač Prizma dobro napreduje prema planu. – Ukupna vrijednost te investicije je oko 3 milijuna kuna, a preostalo je radova za 1,3 milijuna kuna. Time bi zaključili jednu cjelinu u ovom prelijepom prigradskom naselju i za 94 domaćinstva koja će dobiti pitku vodu i riješiti pitanje kanalizaciju, te time zaštititi i sve golobrdačke bunare. Pitku vodu dobit će 335 stanovnika – rekao je gradonačelnik Zdravko Ronko za obilaska radilišta.

 

Kolektor prolazi kroz Babin Vir

Već 15 dana traju radovi i na izgradnji preljevnog kolektora u babinom Viru, od ulice sv. Roka, kroz Tina Ujevića do ispusta u Orljavu. Ovim kolektorom primit će se sve oborinske vode s brdskih ulica, koje su počesto za većih kiša stvarale probleme i sa sigurnošću ih kroz cijevi velikog profila sprovesti u Orljavu. Nezadovoljan brzinom izvođenja radova izvođača iz Ivanić Grada PB136069koji je radove kao najpovoljniji dobio na natječaju, radove je obišao gradonačelnik Ronko. - Ja sam zapravo ovdje jer sam nezadovoljan brzinom izvođenja radova i pozvao sam izvođača na sastanak, tvrtku Petek iz Ivanić Grada s kojom imamo uredan ugovor o završetku radova za 60 dana. Kako nas očekuju uskoro zimski dani ne želimo da nas to uvuče u problem i ako ne postignemo dogovor vrlo brzo ćemo se razići. Sredstva, oko milijun kuna su osigurana, 90% od Hrvatskih voda a 10% Tekija s jedinicama lokalne samouprave – istakao je Ronko, očekujući uskoro veći broj strojeva i djelatnika na gradilištu koji će ubrzati tempo izvođenja.

 

Opremili sportske terene škole

Grad Požega je na zamolbu Područne škole u Mihaljevcima, koja inače pripada pod školu Vladimira Nazora Trenkovo, no nju pohađaju djeca iz Mihaljevaca, pomogao u opremanju sportskih terena i nabavci sportskih rekvizita. Iako imaju asfaltirana igrališta nisu imali koševe, golove, pa je grad PB136111Požega uskočio i postavljene su konstrukcije i koševi na košarkaško igralište, postavljeni golovi za mali nogomet i rukomet, nabavljene mreže, nabavljena konstrukcija i mreža za odbojku koju treba postaviti.

Malim Mihaljevčanima smo poklonili 20 lopti, sve po pet za košarku, nogomet, rukomet i odbojku, a ostaje još da postavimo veliku zaštitnu mrežu prema školi. Nabavili smo još i nešto igrala za one najmanje, predškolce koje ćemo postaviti u proljeće. Cijela investicija iznosi oko 50 tisuća kuna. Djeca su se posebno obradovala rukometnoj lopti koju sam dobio od Marka Kopljara sa Olimpijade u Londonu koju sam ja sada poklonio njima – rekao je Ronko za obilaska škole.