Srijeda, 05 Lipanj 2019 13:57

Veleposlanik Države Izrael Ilan Mor posjetio Požeško-slavonsku županiju

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj Ilan Mor posjetio je Požeško-slavonsku županiju i županijsku palaču. Ispred Požeško-slavonske županije ga je dočekao i ugostio župan Alojz Tomašević. Razgovarali su o odnosima između Republike Hrvatske i Države Izrael te kako mogu poboljšati suradnju i otvoriti nova vrata proizvođačima iz Požeško-slavonske županije u smjeru turizma, poljoprivrede, agrokulture i vinske proizvodnje.

Župan Alojz Tomašević ovom prilikom je primio poziv veleposlanika da sa svojim suradnicima i gospodarstvenicima posjeti Izrael kako bi dobili nove ideje i mogućnosti u razvoju poljoprivrede. - Velika mi je čast što sam danas imao priliku razgovarati sa veleposlanikom, naime on je već pet mjeseci u Hrvatskoj, govori i prenosi riječi o našoj predivnoj domovini  te mi je zadovoljstvo da je posjetio i našu Županiju.

Veleposlanik Izraela Ilan Mor izrazio je svoje zadovoljstvo što je upoznao župana te mu se zahvalio na gostoprimstvu i ugodnom razgovoru. - Razgovarali smo vrlo konkretno o budućnosti i važnim stvarima za industriju i razvoj gospodarstva Županije, kao i o turizmu, agrokulturi, metalnoj proizvodni i vašoj bogatoj vinskoj proizvodnji. Vrlo sam impresioniran sa svime što imate za ponuditi te sam imao vrlo specifičan prijedlog za buduću suradnju između Požeško-slavonske županije i Izraela. Složili bi jednu delegaciju koja bi bila predvođena županom u suradnji sa ljudima i tvrtkama koji su voljni surađivati i naći nove načine za njihov razvoj u Izraelu, posebno u području agrokulture, ali i ostalim kao što su inovacije, tehnologija i agrotehnologija. Osnovat ćemo i urediti program po kojemu će oni imati mogućnost ostvariti poslovne partnere i na taj način proširiti svoju proizvodnju. Siguran sam da je to dobar način za dobru suradnju između Izraelskih i Hrvatskih tvrtki. – rekao je Veleposlanik Ilan Mor.

Na kraju posjeta župan i veleposlanik razmijenili su poklone zahvalnosti te je župan zajedno sa veleposlanikom razgledao Veliku vijećnicu Županije koja datira još iz 1800.-tih godina, kojom je veleposlanik bio impresioniran. Također se upisao u knjigu dojmova Požeško-slavonske županije