Četvrtak, 23 Svibanj 2019 09:19

Novi projekt Grada Pleternice financiran iz Europskog socijalnog fonda

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

PROJEKT „TEMELJ RAZVOJA“ PODRŠKA JE SOCIJALNOM UKLJUČIVANJU I ZAPOŠLJAVANJU MARGINALIZIRANIH SKUPINA - 

Gradu Pleternici odobreno je financiranje projekta „Temelj razvoja“. Projekt u ukupnom iznosu od 841.512,04 kn financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., kroz poziv „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina. Sam projekt se provodi na području grada Pleternice, a u partnerstvu sa Hrvatskim ženskim društvom Pleternica.

Zahvaljujući ovom projektu 20 dugotrajno nezaposlenih osoba dobiti će verificirano osposobljavanje za deficitarnim zanimanja i to za njegovatelja/icu, pomoćnog kuhara/icu i pomoćnog slastičara/ku. Cilj projekta je povećanje mogućnosti za zapošljavanje nezaposlenih osoba Grada Pleternice jačanjem stručnih znanja u deficitarnim zanimanjima i razvojem mekih i prenosivih vještina te jačanje kapaciteta i poboljšanje kvalitete rada stručnjaka koji rade sa nezaposlenim osobama na području Grada Pleternice.

Osim verificiranih osposobljavanja nezaposlenima će se pružiti i dodatne edukacije o samozapošljavanju i razvoju informatičkih vještina, kao i kreativne radionice, kako bi povećali svoje kompetencije ključne za povećanje zapošljivosti i lakši ulazak na tržište rada.

Isto tako provodi se jačanje kapaciteta stručnjaka koji svakodnevno rade sa nezaposlenim osobama u svrhu unapređenja usluga povezanih sa pristupom tržištu rada i socijalnim uključivanjem pripadnika ciljane skupine na tržište rada.

Sudionike početne konferencije pozdravila je predsjednica Hrvatskog ženskog društva Pleternica Doroteja Valenta i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić koja je istakla: - Ovo je početna konferencija jednog od 22 projekta koji se u ovom trenutku provode na području našeg grada. Pitanje je da li se mi trebamo baviti i ovakvim projektima, no ja kažem da je gradu Pleternici bitno i stanje gospodarstva, zaposlenost. Zbog toga za vas koji ne uspijevate pronaći posao na tržištu rada, ili zbog toga što vaše kompetencije nisu u skladu s onim što se traži na tržištu rada, organizirali s našom udrugom ovaj projekt. Nama je važno da naši sugrađani pronađu radno mjesto, da naši sugrađani ostvare plaću koja je dostojna života u Slavoniji i Hrvatskoj. Stoga smo htjeli skupiti sve nezaposlene koji su zainteresirani za prekvalifikaciju. Nadam se da će vam ove edukacije koje ćete proći kroz ovaj projekt, kompetencije koje ćete steći pomoći da nađete radno mjesto, prvenstveno na području našeg grada i Požeško-slavonske županije, da ostanete ovdje, da odgajate svoju djecu ovdje.

esf lenta