Utorak, 13 Studeni 2012 22:05

Izgradnja vodovodne mreže

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

UNAPREĐENJE KOMUNALNE INFRASTRUKTURE PRIORITET - 

KUTJEVO - Na području grada Kutjeva još uvijek dio naselja nema riješenu vodovodnu niti kanalizacijsku mrežu. Svjesni kako je upravo infrastruktura preduvjet ostanka mladih u grada Kutjevu unatrag nekoliko godina intenzivirali su radove na unapređenju komunalne infrastrukture. Kako je ove godine bilo dosta problema s opskrbom pitke vode prioritet i u idućem razdoblju bit će izgradnja vodovodne mreže za ona naselja koja je nemaju. Uz Ferovac vodovodnu mrežu nema ni Tominovac, Šumanovac, Bjeliševac te još nekoliko ulica u gradu Kutjevu

Ovih su dana započeli radovi na izgradnji vodovodne mreže za naselje Ferovac u vrijednosti od pola milijuna kuna. Ishođena je i lokacijska dozvola za Bjeliševac, dok se dozvola čeka za Tominovac i Šumanovac. Uskoro bi se trebala graditi i vodovodna mreža od Mitrovca do Venja.

- Ove se godine ponajbolje vidjelo koliko je nedostatak vode veliki problem za kućanstva. Zato smo prioritet dali izgradnji vodovodnih ali i kanalizacijskih mreža. Odvodnju nemaju riješenu niti Ferovac, niti Tominovac i Šumanovac baš kao ni Grabarje. Najviše vremena trošimo za izradu te dokumentacije. Za unapređenje komunalne infrastrukture ove smo godine utrošili oko 900 tisuća kuna no isto tako za dokumentaciju od idejnih do glavnih projekata smo potrošili oko 800 tisuća kuna - ističe gradonačelnik grada Kutjeva Ivica Nikolić dodajući kako u gradu Kutjevu problem vodoopskrbe nastoje riješiti ne samo u samom gradu, gdje pojedine ulice još nemaju vodovodnu ali ni kanalizacijsku mrežu već i u svim dijelovima kutjevačkog kraja. Gotovi projekti su osim vlastitim sredstvima iz proračuna predviđeni za financiranje i iz raznih fondova, ministarstava i javnih poduzeća. (V.Re.)

 

Posebno aktivni u Bjeliševcu

U mjestu Bjeliševac u tijeku su radovi na proširenju društvenog doma koje Radovi13uz grad Kutjevo financira i Savez Čeha. Ukupna vrijednost radova je 150.000 kn. U samom mjestu uređuje se park i sjenica u sklopu dječjeg igrališta što je aktivnost Mjesnog odbora i mještana Bjeliševca. Njihovom inicijativom i uz pomoć zaklade Slagalica uredili su i opremili dječje igralište u samom centru mjesta.