Petak, 03 Svibanj 2019 20:36

Gradonačelnik Puljašić primio sudionike predstave i redateljicu Marijanu Matoković

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

NAJAVLJENA PREMIJERA EDUKATIVNE KAZALIŠNE PREDSTAVE „EDUCIRAJ=RECIKLIRAJ“

POŽEGA - U sklopu projekta „EDUCIRAJ=RECIKLIRAJ“, osmišljena je edukativna predstava koja će se tijekom mjeseca svibnja prikazivati učenicima osnovnih škola i polaznicima vrtića s područja grada Požege.

O predstavi su na konferenciji za novinare govorili požeški gradonačelnik Darko Puljašić, voditeljica Odsjeka za gospodarstvo, poduzetništvo i europske integracije Grada Požege Jelena Vidović, a o predstavi su više rekli redateljica a ujedno i glumica Marijana Matoković i glumac Lovro Ivanković.

- Drago mi je da ćemo iskoristiti i naše kazalište kako bi još kvalitetnije educirali i uputili naše sugrađane jer – šteta je baciti, smeće nije smeće. I na ovaj način želimo razvijati svijet o tome, od naših najmlađih do odraslih. Jer, otvaranjem reciklažnom dvorišta otvorit ćemo i mogućnost besplatno, sigurno i odgovorno zbrinuti sav otpad koji proizvodimo u svojim kućanstvima i tako pomoći svima nama da i dalje živimo u prekrasnom i zdravom prostoru koji moramo sačuvati i oplemeniti za one koji dolaze iza nas - rekao je gradonačelnik Puljašić.

Premijera predstave Educiraj=Recikliraj održat će se 9. svibnja 2019. u Gradskom kazalištu Požega u 17 sati. Tekst i režiju predstave potpisuje Marijana Matoković, za scenografiju i kostimografiju zaslužna je Tončica Knez, dok su glazbu osmislili Mario i Andrea Sovčik. Uz Marijanu i Lovru u predstavi glumi Dario Hak, a svoj glas za predstavu dala je i glumica Barbara Rocco.

Projekt istoimenog naziva „Educiraj=Recikliraj“ sufinancirala Europska unije iz Kohezijskog fonda, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.. Projekt je prijavljen u sklopu otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga“ Provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom“.

Kroz projekt će se provesti izobrazno-informativne aktivnosti kroz koje će građani biti informirani o cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom, koristima takvog sustava i njegovog utjecaja za zaštitu okoliša. Korisnik projekta je Grad Požega dok je suradnik na projektu Komunalac Požega d.o.o. Ukupna vrijednost projekta je 441.556,92 kn, a Europska unija sufinancirala je projekt s 375.323,24 kn ili 85% dok ostatak vrijednosti sufinancira Grad Požega. Trajanje projekta: 29. lipnja 2018. – 29. kolovoza 2019. Ciljna skupina projekta su svi građani s područja grada Požege i prigradskih naselja.

Cilj projekta je izgradnja svijesti građana Grada Požege i okolice o odgovornom postupanju otpadom kako bi se smanjila količina otpada na odlagališta, povećalo odvojeno prikupljanje otpada, kompostiranje i ponovna uporaba predmeta na način da se uključe svi građani Požege i prigradskih u sudjelovanje u provedbi kontinuiranih izobrazno-informativnih aktivnosti. Vrijednost predstave je 46 tisuća kuna.