Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 19:14

Tradicionalni Požeški kotlić uz Praznik rada

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POŽEGA ORGANIZIRA GASTRO NATJECANJE  -

POŽEGA – Turistička zajednica grada Požege pod pokroviteljstvom grada Požege organizira još jednu tradicionalnu gastro natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca, „Požeški kotlić“ koji se organizira 1. svibnja na Praznik rada. Mjesto održavanja je Park uz rijeku Orljavu gdje se očekuje 40-tak natjecatelja koji će pripremati najbolji slavonski čobanac. „Požeški kotlić“ najavio je gradonačelnik Darko Puljašić i pozvao sve građane da dođu i kušaju čobanac u srijedu 01. svibnja.

- Ova tradicionalna gastro manifestacija još jedna je prigoda da pokažemo sve bogatstvo koje ima Požega, Požeština i Slavonija. Sigurno će biti lijepo i ugodno druženje uz ukusnu i besplatnu hranu jer osim natjecateljskih čobanaca u ponudi će biti i lovački čobanac koji će lovci kuhati za građane ali i za humanitarne potrebe. Dođite, proveselimo se i nastavimo ovu našu dobru tradiciju – pozvao je gradonačelnik Puljašić te najavio i dobru zabavu uz TS Zlatna dolina.

Predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović najavio je i ove godine, ponovno kuhanje lovačkog čobanca u velikom kotlu, kapaciteta 500 litara. Sve je spremno i lovački čobanac imat će najviše, pogađate, divljači koja će mu dati poseban ukus. Bertelović je najavio da će čobanac i piće uz jelo biti besplatno za sve građane a dio čobanca će biti dostavljen i u humanitarne svrhe.

Organizator je za svakog natjecatelja osigurao potrebne količine mesa za kuhanje,  drva i vodu, bez plaćanja kotizacije. Kotlić, sve potrebne začine, a posebno svoje tajne velikih i malih majstora kuhanja, takmičari trebaju ponijeti sa sobom. Svečano otvorenje natjecanja je u 10,45 sati, čobanci za ocjenjivanje trebaju biti gotovi do 14 sati, a proglašenje ovogodišnjih pobjednika predviđeno je za 15 sati.