Nedjelja, 11 Studeni 2012 13:33

Najviše mandata HDZ-u, a drugi HDSSB

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PLETERNICA PROVELA IZBORE ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA -

  Uz sedam članova HDZ-e u Mjesnom odboru grada Pleternice sjedit će još samo dva člana HDSSB-a. HSS je dobio premalo glasova da bi izborio to pravo a SDP nije ni imao svoju listu. – Za nas u HDSSB-u ovo je odličan rezultat obzirom da do sada stranka nije imala niti jednog člana u bilo kojem mjesnom odboru. Sada smo, kada se ukupno gledaju naselja u kojima smo imali liste, osvojiLi 34 posto glasova a u Tulniku i Malom Bilaču jedino smo mi imali liste. Postali smo druga stranka po jačini na pleterničkom području i time smo iznimno zadovoljni – kazao je Vladimir Milković, predsjednik HDSSB-a Pleternica.

   Prije izbora Socijaldemokratska partija je uputila niz primjedbi na njihovu pripremu i gradskom izbornom povjerenstvu u mjerodavnom ministarstvu ali su one odbačene. Zanimljivo je istači kako je ta stranka u Pleterničkim Mihaljevcima jedina imala svoju listu ali se na biračkom mjestu nije pojavio niti jedan mještanin. – Iako su naše primjedbe odbijene mi i dalje tvrdimo kako na ovim izborima nismo bili u mogućnosti ravnopravno sudjelovati s ostalim strankama. Što se tiče Mihaljevaca rečeno mi je kako su mještani bili nezadovoljni biračkim mjestom koje je uređeno u jednoj kući a dio ljudi bojkotirao je i izbore u Brđanima gdje je najprije rečeno kako će biračko mjesto biti u domu a onda se ipak glasalo u privatnoj kući – kazao je Ivan Tubić, predsjednik pleterničkog SDP-a.

  Izbori su održani u 29 mjesnih odbora, HDZ-a je liste imala u 22, SDP u 10, HDSSB u 9 i HSS u 4 mjesna odbora. Stanovnicima Kuzmice, Trapara, Komorice, Zarilca i Knežaca ponuđene su nezavisne liste koje su bile vrlo uspješne pa će one 'imati vlast' u posljednja četiri naselja. U Kuzmici su po tri mandata osvojili nezavisna lista, HDZ i HDSSB. Na pleterničkom području inače, ima 10.209 birača a na izbore za vijeća mjesnih odbora odazvalo ih se neuobičajeno mnogo – 2.519 ili 25 posto.    (vm)