Petak, 05 Travanj 2019 10:11

Gradonačelnik Puljašić primio učenike Kempfove škole koji su se s državnog natjecanja vratili sa 6 medalja

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - Gradonačelnik Darko Puljašić primio je učenike OŠ Julija Kempfa koji su sudjelovali na državnom prvenstvu školskih sportskih društava za učenike s intelektualnim teškoćama u atletici. Natjecanje je održano od 20. do 22. ožujka u Poreču, a ove godine nastupio je rekordan broj učenika iz cijele Republike Hrvatske, od Vukovara do Dubrovnika, iz čak 62 osnovne i srednje škole učenika s intelektualnim teškoćama, centara za odgoj i obrazovanje i redovnih škola.

Mladi Požežani osvojili su izvrsne rezultate i vratili se kući s dvije srebrne i četiri brončane medalje stoga je Valentinu, Mariju, Viktoriju, Antonija, Petra i Luku te njihove trenere Darija Piskera i Alena Ivanovića, primio danas gradonačelnik Darko Puljašić kako bi im čestitao na postignutom uspjehu.

- Ponosan sam na vas i na sve vaše uspjehe. Najvažnije od svega je da se vi u ovome pronalazite, da ste sretni i da se međusobno upoznajete i družite, a onda time i promovirate naš grad i sve ono lijepo što se događa u njemu. – poručio je gradonačelnik Puljašić te dodao kako će Grad nastojati što više napraviti kada je u pitanju podizanje standarda sportskih dvorana i terena koji su neophodni za postizanje ovakvih rezultata.

O samom natjecanju više je rekao njihov trener Davor Pisker.

- Učenici su se natjecali u kategorijama lake i umjerene intelektualne teškoće i raspoređeni u dvije skupine po kronološkoj dobi, rođeni od 1998. do 2003. godine i rođeni 2004. godine i mlađi. Iako na ovakvim natjecanjima rezultati nisu uvijek u prvom planu, naši su učenici i ove školske godine ostvarili gotovo nevjerojatne rezultate, a pogotovo kad se uzmu u obzir vrlo skromni uvjeti u kojima se već nekoliko godina snalaze i spremaju za državna prvenstva. – rekao je Dario Pisker.