Ispiši ovu stranicu
Utorak, 19 Ožujak 2019 15:52

Grad Požega poslao odgovor na naše novinarsko pitanje o slučaju optužbi za obiteljsko nasilje potpredsjednika Gradskog vijeća

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Tijekom dana redakcija tjednika Kronika požeško-slavonska poslala je i upit gradu Požegi o njihovom komentaru afere koje je izazvala optužba za obiteljsko nasilje visokog dužnosnika, potpredsjednika Gradskog vijeća grada Požege, Igora Krizmanića. Zanimalo nas je kako gradonačelnik i grad komentiraju nastalu situaciju i općenito na sve veću pojavu obiteljskog nasilja. Možda je tog obiteljskog nasilja i više, svakako je, no sada to ubrzano dolazi u medije, bilo bi bolje da saznanja o tome prije imaju Centri za socijalnu skrb, organi istrage, odvjetništva i DORH-ovi, sudovi od prekršajnih na dalje, a mediji da budu tek na kraju i pišu o epilogu i kraju nekog nasilja. Iz grada Požege smo dobili slijedeće priopćenje.

Poštovani,

sukladno Vašem upitu, dostavljamo sljedeći odgovor: 

      Grad Požega je jedinica lokalne samouprave sa zakonom definiranim krugom ovlasti i dužnosti, pri čemu provjera optužujućih tvrdnji nije u domeni jedinice lokalne samouprave. Međutim, u osobnom kontaktu službi Grada Požege s gradskim vijećnikom Igorom Krizmanićem ostvarenom nakon medijskih napisa izneseno je kategoričko negiranje istinitosti tvrdnji koje su prezentirane kao i uvjeravanje da je riječ o zloporabi hvale vrijednog pokreta #Spasi me.

      Igor Krizmanić nije zaposlenik Grada Požege i Grad Požega nema nikakvih autoritativnih ovlasti za bilo kakva sankcioniranja.  

      Grad Požega podržava svaku društvenu aktivnost koja ima za cilj realizaciju humanističkih vrijednosti osobnih sloboda koje se na najgrublji mogući način negiraju obiteljskim nasiljem. 

Odgovor poslala službenica za informiranje Mirna Šimunović, mag. pol.