Petak, 15 Ožujak 2019 14:22

Vodič na korist sve brojnijih posjetitelja koji imaju rijetki gradovi

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

IMG 1684PREDSTAVLJENO TREĆE DOPUNJENO IZDANJE TURISTIČKOG VODIČA GRADA POŽEGE  -

POŽEGA – Požega se svrstava uz bok većih i rijetkih gradova koji imaju svoj Turistički vodič već nekoliko godina i na taj način olakšavaju i pomažu u razgledavanju sve brojnijim turistima koji pohode Požegu. Sada je izašlo i treće dopunjeno izdanje Turističkog vodiča koji ima 100-njak stranica vrlo korisnih informacija i povijesnih pregleda, te posebno turističkih informacija za goste grada. Ovo izdanje također je plod suradnje grada Požege i autora Dalibora Nedele i njegove tvrtke ZOA d.o.o.

 - Evo svake druge godine mi nadopunimo naš novi Turistički vodič s ciljem da gostima koji obilaze naš grad olakšamo boravak i da vide sve znamenitosti, ali isto tako i za one koji nisu nikada boravili u Požegi da im približimo, tko smo, što smo i na koji način ih možemo uvjeriti da dođu u Požegu i uživaju u ovoj ljepoti koju pružamo.  Grad Požega podupire i podupirat će ovakva djela koja promoviraju i pokazuju svu vrijednost Požege i Požeštine – istakao je na promociji vodiča požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Vodič je tiskan u nakladi od 1.000 primjeraka, a može se kupiti u TZ grada Požege i nekim suvenirnicama, te će ga se moći naći i u smještajnim i restoranskim objektima, na mjestima gdje se kreće veći broj turista. – Zadovoljstvo mi je da možemo ugledati ovo treće izdanje Požeškog vodiča, koje sigurno ne bi ugledalo svjetlo dana da nema grada Požege i gradonačelnika Puljašića. Time smo održali jednu tradiciju, a svaka od ove tradicije je drugačija. Krenuli smo 2015. godine, a svaki ovaj vodič je novi vodič, s novim fotografijama, dodatnim pričama, vidjeti kako se grad mijenja, posebno Trg sv. Terezije koji ima novu vizuru. U suradnji s TZ Grada Požege stavili smo novu turističku ponudu, a posebno veći broj novih smještajnih kapaciteta u Požegi. Često vodim grupe turista i stranaca i drago mi je da svi imaju samo riječi hvale za vodič. Neke sredine nemaju takav vodič za svoje goste – istakao je autor Nedela koji je najvećim dijelom i autor preko 100 fotografija. Tekst je napisala Mirna Šimunović i prevela na engleski jezik.