Utorak, 12 Ožujak 2019 11:07

Pakrac se kao grad partner predstavio na Kongresu poduzetnica

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

KONGRES PODUZETNICA HRVATSKE I REGIJE -

Pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba, u City Plaza kongresnom centru u Zagrebu održan je četvrti po redu Kongres poduzetnica Hrvatske i regije. Riječ je o najvećem poslovnom skupu žena u biznisu jugoistočne Europe u ovom dijelu svijeta, a među brojnim uzvanicima ondje je nazočio i gradona-čelnik Lipika Vinko Kasana. Kongres poduzetnica Hrvat-ske i regije bio je i ostao stjecište otvaranja novih poslov-nih prilika, razmjene iskustava, želje za suradnjom i um-režavanjem te podizanja znanja, kompetencija i vještina poduzetnica, ali i svih onih žena koje razmišljaju o poduzetništvu kao svom karijernom izboru.
Prepoznato je to i od strane Grada Lipika prije nekoliko godina, jer moramo se podsjetiti kako je upravo grado-načelniku Grada Lipika Vinku Kasani na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe u Kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu 8. ožujka 2017. godine sve-čano uručena povelja "Grad prijatelj ženskog poduzetni-štva". Lipik je tako postao, uz Zagreb, Zaprešić i Novu Gradišku, jedan od četiri grada koji su prvi u Republici Hrvatskoj, ali i Europi prepoznali žensko poduzetništvo kao poseban segment u koji se treba dodatno ulagati.
Na Kongresu poduzetnica sudjelovao je i Grad Pakrac koji je prije godinu dana i službeno postao „Grad – prijatelj ženskog poduzetništva.
Pakrac je na ovogodišnjem Kongresu, kojeg je organizirao Virtualni ženski poduzetnički centar, bio grad partner, a službeno ga je predstavljala gradonačelnica Anamarija Blažević koja je sudjelovala i u panel raspravi na temu „Država i učinkovito poduzetništvo“.

Ovaj skup poslovnih žena Hrvatske i jugoistočne Europe okupio je 500-njak sudionika, poduzetnica početnica, ali i onih uspješnih i potvrđenih, koje su imale prilike iznijeti i razmijeniti svoja poslovna iskustva na tržištu rada.

Prigodu za predstavljanje na Poduzetničkom sajmu koji je organiziran u sklopu Kongresa, iskoristili su i pakrački poduzetnici, obrtnici i vlasnici OPG-a, a na Sajmu su se predstavili LRA Poduzetnički centar Pakrac d.o.o., Turistička zajednica Grada Pakraca, Poljoprivredna zadruga „Voćko“ Pakrac, Pivovara Slavonica d.o.o., Slatki užitak j.d.o.o., Open Way d.o.o., OPG Krivačić, Linteo d.o.o. te OPG-i vlasnika Drage Krivačića i Franje Jozipovića.

U Lipiku su provedene edukacije Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, a suradnja traje i dalje. Grad Lipik daje apsolutnu podršku ženama poduzetnicama, ne samo deklarativno, nego i putem mjera za poduzetništvo, konkretno kao Grad - prijatelj ženskog poduzetništva posebno se za 25% više potiče žensko poduzetništvo.