Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 13:06

Dana suglasnost za Društveno-rekreacijski centar u Vidovcima vrijedan 8,5 milijuna kuna

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

IZVANREDNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA POŽEGA DONIJELA POTREBNE ODLUKE ZA PROJEKT - 

POŽEGA – Danas u tijeku dopodneva održana je izvanredna sjednica Gradskog vijeća grada Požege sa samo jednom točkom dnevnog reda Odluka o izmjenama Odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u Društveno-rekreacijskog centra u Vidovcima. Predsjednik Gradskog vijeća prof. dr. sc. Željko Glavić obrazložio je da po Statutu postoji mogućnost i izvanrednog saziva sjednice Gradskog vijeća kada je u pitanju hitnost donošenja odluka ili drugog hitnog stanja.

Ovaj puta hitno je bilo donijeti ovu Odluku jer je resorno ministarstvo izvijestilo grad Požegu da je prošao projekt izgradnje Društveno-rekreacijskog centra po projektu koji je napravljen i odluka donesena u 2017. godini. Kako tada projekt nije uspio sakupiti dovoljan broj bodova, nije prošao tada, no na drugom natječaju prikupio je dovoljan broj bodova i sada prolazi. Da bi projekt mogao biti odobren i dobiti potrebno financiranje potrebo je da predstavničko tijelo grada Požege donese odluku o tome, ali i potrebne izmjene koje su se dogodile u protekle dvije godine. To je objasnio požeški gradonačelnik Darko Puljašić, dodavši da je projekt sada nešto vredniji, čak 8,5 milijuna kuna, te da su prihvatljivi troškovi cijelog projekta u visini od 90% planiranih sredstava vrijednosti cijelog projekta, što je svakako vijest koja je obradovala sve. Zahvalio se vijećnicima na razumijevanju i dolasku i u dopodnevnim satima jer je grad imao samo pet dana za donošenje nove Odluke.

Iako izvanredna sjednica i u dopodnevnim satima, odaziv vijećnika je bio odličan, cijeneći ozbiljnost i hitnost situacije. Na sjednici nisu bili samo neki vijećnici SDP-a i neki vijećnici koji to više nisu, no i dalje uporno ne dolaze na sjednice, ali zadržavaju mandat koji su osvojili na listi SDP-a.

Galerija slika