Četvrtak, 21 Veljača 2019 14:50

Završava se izgradnja Reciklažnog dvorišta u Požegi

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA - Grad Požega nositelj je projekta “Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Požege na lokaciji Industrijska ulica KK. 06.3.1.03.0022″ vrijednog 5.003,569,54 kune kojeg sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. do 2020. Projekt je pri kraju, reciklažno dvorište izgrađeno, a početak rada očekuje se do 1. svibnja ove godine.

- Izgradnjom i opremanjem funkcionalnog reciklažnog dvorišta Grad Požega doprinosi povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište. Objektom Reciklažnog dvorišta upravljat će Komunalac d.o.o. Požega, a građani će ovdje moći odlagati 34 vrste otpada potpuno besplatno, kako bi grad Požega i dalje ostao ovako lijep, čist i zdrav. - poručio je gradonačelnik Darko Puljašić prilikom današnjeg obilaska.

Reciklažno dvorište smješteno je u odvojku Industrijske ulice u Požegi na površini od 3493 kvadratna metra, od čega je površina ograđenog dijela 2714 kvadratnih metara. Građani će na reciklažno dvorište moći odložiti 34 različite vrste otpada potpuno besplatno – od glomaznog otpada, otpada iz kućanstva, zelenog otpada, motornih ulja, gotovo sve što postoji u jednom kućanstvu i oko njega. Glavni cilj uspostave reciklažnog dvorišta je upravo smanjenje količine komunalnog miješanog čime će se istovremeno povećati količine odvojenog otpada koji se može koristiti kao sekundarna sirovina ili energetski uporabiti.

Ugovorena vrijednost radova za izgradnju je 3.657.446,45 kuna, izvodi ih tvrtka Promet građenje d.o.o., dok je za nabavku opreme (kontejneri, posude, spremnici i ormari za odvojeno sakupljanje otpada) ugovorena vrijednost radova u iznosu od 773.950,00 kuna, a provodi ih tvrtka Tehnix d.o.o.