Srijeda, 20 Veljača 2019 09:33

Adaptacija kuhinje u Dječjem vrtiću „Kockica“ Lipik

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROJEKT ULAGANJA U OBJEKTE DJEČJIH VRTIĆA - 

LIPIK - U sklopu projekta ulaganja u objekte dječjih vrtića u Lipiku je izvršena adaptacija kuhinje u Dječjem vrtiću „Kockica“. 

Vrijednost projekta, čiji je nositelj Grad Lipik, iznosi oko 130.000,00 kuna, a sufinancira se i od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku budući da je ono ostvareno kroz Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. godini.

S obzirom na to da stanje kuhinje nije u potpunosti zadovoljavalo potrebe vrtića, nakon izrade projektno tehničke dokumentacije, prionulo se na samu adaptaciju kuhinjskog prostora na način da se adaptirala već postojeća kuhinja. Tako je došlo do povećanja tlocrtne površine pripajanjem pretprostora i ostave kuhinji, što se postiglo rušenjem pregradnih zidova. Isto tako, projektom su se pripremile instalacije za novi raspored kuhinje i postavile nove keramičke pločice.

"Iz Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima  Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku  (u iznosu od 130.968,75) odobren nam je projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića – adaptacija kuhinjskog prostora (proširenje). Od ukupnog iznosa Ministarstvo je sudjelovalo s 80%, a Grad s preostalih 20%. Uspješno su završeni  građevinsko – obrtnički radovi uređenja, proširenja interijera kao i izvedbe za novu kuhinjsku opremu u Dječjem vrtiću "Kockica" Lipik. Time je povećana tlocrtna površina kuhinje pripajanjem pretprostora i ostave što se postiglo rušenjem postojećeg  zida. Opremanje kuhinje nije ušlo u Projekt tako da je sve ostalo isto osim što je Vrtić morao po nalogu Stručnog nadzora kupiti novu kuhinjsku napu  (izrađenu po mjeri) jer je postojeća bila dotrajala i nefunkcionalna te nije odgovarala potrebama novog prostora. Veselimo se što su se uvjeti rada i funkcionalnost uvelike poboljšali  uređenjem i povećanjem novog kuhinjskog prostora.", doznali smo od ravnateljice Dječjeg vrtića „Kockica“ Tatjane Benković.

compas.com.hr