Ispiši ovu stranicu
Utorak, 19 Veljača 2019 10:08

Na 3. Kongresu savjeta mladih RH sudjelovao i Savjet mladih Grada Požege

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAGREB - Na 3. Kongresu savjeta mladih Republike Hrvatske koji se održao u Zagrebu sudjelovao je i Savjet mladih Grada Požege. Prvog dana pred punom aulom Rektorata Sveučilišta u Zagrebu održana je panel rasprava "Quo vadis, Europa?" na kojoj su predavači bili Vesna Škare Ožbolt, ministrica pravosuđa u Vladi RH (2003.-2006)., Davor Ivo Stier, ministar vanjskih i europskih poslova u Vladi RH (2016.-2017.) i Daniel Mondekar, predsjednik Odbora za europske poslove u Hrvatskom saboru (2011.-2015.), savjetnik za EU politike.

Drugog dana u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana je Redovna skupština Koordinacije savjeta mladih RH i proširena sjednica predsjedništva.

- U Koordinaciju smo primili 6 novih Savjeta mladih - Medulin, Križ, Gradec, Veliku Goricu, Zadar i Split. Također, kooptirali smo 5 novih članova predsjedništva. – rekao je Ivan Svjetličić, predsjednik Savjeta mladih Grada Požege.

Koordinacija je osnovana prije tri godine na inicijativu Savjeta mladih Grada Trogira, a trenutno okuplja članove 41 gradskog i općinskog savjeta mladih iz svih krajeva Lijepe naše. U tri godine na aktivnostima Koordinacije bilo je prisutno više od 1000 sudionika te predstavnici više od 50 savjeta mladih, a svojim pokroviteljstvom aktivnosti redovito podržava i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Predstavnici Savjeta mladih Grada Požege na kongresu su bili Dalibor Vranić, Zoran Jekić i Ivan Svjetličić. Također, na kongresu su sudjelovali i predstavnici Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Dario Ivković i Matej Babić.

Galerija slika