Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 11 Veljača 2019 13:53

Potpisan ugovor s nositeljem nadzora na projektima poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

AGLOMERACIJE POŽEGA I PLETERNICA NASTAVLJAJU S ODVIJANJEM POSTUPKA U ZADANIM ROKOVIMA - 

POŽEGA – Projekti poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega i aglomeracije Pleternica o kojima se piše i govori već nekoliko godina idu dalje svojim tijekom i u zadanim rokovima. Upravo je slijedilo potpisivanje Ugovora s nositeljem poslova nadzora s radovima, očekuje nas potpisivanje ugovora s izvođačima radova i kako se očekuje, početak radova trebao bi uslijediti ovog ljeta. Veliki su to radovi koji su vrijedni na stotine milijuna kuna i zbog toga trebaju sve procedure proći sve svoje faze.

- Danas potpisujemo ugovor s nadzorom na radovima ovih dviju Aglomeracija. Odabran je najpovoljniji ponuditelj, tvrtka za projektiranje, građenje i nadzor „Investinženjerig“ d.o.o. iz Zagreba. Za ove poslove izdvojit će se 2,7% posto ukupne planirane investicije što iznosi 4,8 milijuna kuna. Ova tvrtka ima sve reference i izvršila je nekoliko ovakvih poslova, a nadam se da će sve biti izvršeno u korist naših građana. Planska cijena radova na aglomeraciji Požega iznosi 143 milijuna kuna. Za područje aglomeracije Pleternica troškovi nadzora iznose 3,7 milijuna kuna ili 2,5% od cjelokupne planirane investicije koja iznosi 119 milijuna kuna – istakao je prije potpisivanja ugovora, direktor vodno-komunalne tvrtke Tekije d.o.o. Ante Kolić koji dodaje da će se u najviše dva mjeseca potpisati i ugovori s izvođačima radova. U dosadašnjim postupcima od projektiranja i nadzora nije bilo žalbi na provođenje postupaka. .

Tvrtka Investinženjering ima iskustva u ovakvim poslovima, odradila je više ovakvih projekata, a u nekoliko sličnih projekata sudjeluje i trenutno. Čast nam je da radimo ovakve kompleksne projekte i nadamo se uspješnom završetku projekata – istakao je direktor Investinženjeringa Damir Stipanov.

Najveći projekt Aglomeracije koji se proteže i na općinu Brestovac, dio naselja općine Velika, dio naselja općine Jakšić, odnosi se na grad Požegu i prigradska naselja koji osim vodno-komunalne infrastrukture ima predviđenu i izgradnju uređaja za prečišćavanje. – Nadzor je gotovo jednako važan u postupku izgradnje aglomeracija i smatram da smo odabrali pravu tvrtku koja ima iskustva. Očekujem od njih i tražimo veliku kontrolu jer sve ovo što se radi u ovoj aglomeracije građane Požege treba poslužiti slijedećih 50 ili 60 godina. Na ovaj način mi čuvamo svoj zdravi okoliš i nadamo se da ćemo ga kapitalizirati kroz projekte razvoja turizma i svime čime se želimo baviti. Ovdje je važno da ćemo pomoći i našoj industriji i osigurati kvalitetne otpadne vode. Grad Požega će u svakom trenutku prisutna za vrijeme izvođenja radova i kontrolirati način izgradnje jer grad Požega ima ograničene resurse. Moramo biti pažljivi i strpljivi za vrijeme radova i osigurati povećanu sigurnost za sve sudionike u prometu u gardu a posebno za naše najmlađe, djecu i učenike koji će se kretati ulicama u kojima se budu izvodili radovi. Očekujemo od izvođača da se drže rokova, kvalitete gradnje ali i svih sigurnosnih mjera – istakao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. Svoje zadovoljstvo što će biti obuhvaćeni ovim projektima izrazili su zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić i načelnik općine Velika Vlado Boban.

(AGM Kruna)

Galerija slika