Srijeda, 06 Veljača 2019 10:34

Crne točke na državnim cestama u Filipovcu i Dervišagi sanirat će se nepovratnim novcem

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UKLANJANJE CRNIH TOČAKA -

Kroz program sanacije crnih točaka na hrvatskim cestama, koji se provodi ulaganjima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u razvoj prometne infrastrukture, a u cilju povećanja sigurnosti na našim prometnicama, sanirat će se dvije najkritičnije lokacije na području Požeško-slavonske županije.Potpisivanje ugovora za sanaciju kritičnih cesta 30.1.2019. 2 768x512

To je crna točka u Filipovcu pokraj Lipika na državnoj cesti Pakrac-Novska, te ona na državnoj cesti Požega-Pleternica u prigradskom naselju Dervišaga.
Hrvatske ceste sredstva će utrošiti za sanaciju opasnih mjesta, na ukupno 23 lokacije na državnim cestama diljem Hrvatske kako bi se poboljšala cestovna sigurnost, odnosno, smanjio broj ozlijeđenih i smrtno stradalih na državnim cestama i nesreća sa materijalnom štetom.

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Tomislav Petric i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić potpisali su u Zagrebu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Sanacija opasnih mjesta (Uklanjanje crnih točaka) na državnim cestama“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 68,5 milijuna kuna, a potpisivanjem ovog Ugovora Hrvatskim cestama dodijelit će bespovratnih 55,4 milijuna kuna. Riječ je o sredstvima EU i državnog proračuna dok će Hrvatske ceste u tomu sudjelovati 1 2 1024x768plaćanjem PDV-a.

-Sanacija opasnih mjesta (Uklanjanje crnih točaka) na državnim cestama, a što predstavlja značajan poticaj kojeg ovaj program dobiva kroz financiranje iz europskih fondova kao i zajednički trud Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskih cesta i SAFU-a. Ukupna vrijednost projekta iznosi 68.596.132,80 kuna, a potpisivanjem ovog Ugovora Hrvatskim cestama dodijeljeno je bespovratnih 55.433.982,80 kuna. Hrvatske ceste sredstva će utrošiti za sanaciju opasnih mjesta, na ukupno 23 lokacije na državnim cestama diljem Hrvatske kako bi se poboljšala cestovna sigurnost, odnosno, smanjio broj ozlijeđenih i poginulih na državnim cestama i nesreća sa materijalnom štetom – objavio je na svom Facebok profilu Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta dodajući kako su ciljevi te tvrtke vrlo jasno postavljeni te da je među njima jedan od glavnih prioriteta sigurnost i ljudski život, jer samo zajedničkim naporima može zaštititi ono što je najbitnije.

Očekuje se da će navedeni radovi biti obavljeni do konca ove godine što će zasigurno pridonijeti većoj sigurnosti prometovanja i u Požeško-slavonskoj županiji koja je među 12 županija u kojima će se provesti ovaj program.