Ispiši ovu stranicu
Utorak, 05 Veljača 2019 11:25

Povećava se broj gradilišta na području grada Pleternice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODOBRENA BESPOVRATNA SREDSTVA I ZA ENERGETSKE OBNOVE ZGRADA U ZARILCU, POŽEŠKIM SESVETAMA I BILICAMA - 

PLETERNICA - Nastavlja se s investicijama i ulaganjima na području grada Pleternice. Uz postojeća gradilišta i višemilijunske radove, o kojima smo već nekoliko puta pisali, izgradnja Trga bećarca, Multimedijalne dvorane, Srednje škole te E inkubatora ova će godina biti zapisana i po energetskim obnovama zgrada po mjesnim odborima.

Početkom siječnja u Gradsku upravu grada Pleternice stigla je obavijest Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da se odobrava 350 tisuća kuna za energetsku obnovu Športsko-rekreacijskog centra Buk.

Nakon te obavijesti u ovoj godini u ured pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić nisu prestala stizati odobrenja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Odobrena su i bespovratna sredstva za energetsku obnovu zgrade Društvenog doma u Zarilcu koja je prijava ocijenjena prihvatljivom. Nedugo za tom obavijesti pristiže još jedna i to o prihvatljivosti troška za energetsku obnovu Društvenog doma u Bilicama, koju će investiciju Fond za zaštitu okoliša sufinancirati s gotovo 277 tisuća kuna.

Razloga za slavlje imaju i stanovnici Požeških Sesveta kojima je za energetsku obnovu tamošnje zgrade DVD-a odobreno gotovo 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Što se tiče ulaganja u objekte po mjesnim odborima na području grada Pleternice razloga za zadovoljstvo imaju i mještani Kuzmice, Blacka i Buka, o čemu smo već pisali. Za energetsku obnovu sportskog objekta u Kuzmici također su odobrena sredstva za sufinanciranje koji su radovi u vrijednosti nešto više od 600 tisuća kuna. Nije zaboravljeno niti uređenje Društvenog doma u Blacku, koji se radovi procjenjuju da će biti oko 300 tisuća kuna. Za energetsku obnovu Športsko-rekreacijskog centra Buk odobreno je 350 tisuća kuna,

Izrada projekata, priprema dokumentacije i prijave na natječaje što je u konačnici rezultiralo odobravanju bespovratnih sredstava za energetske obnove rezultat je kvalitetnog rada pleterničke ekipe kojoj nije lako pratiti dinamiku rada njihove gradonačelnice Antonije Jozić.