Utorak, 22 Siječanj 2019 14:38

Ciljna skupina dugotrajno nezaposlene osobe koje primaju zajamčenu minimalnu naknadu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „ZNANJEM DO ZAPOSLENJA“ -

POŽEGA – Početnom konferencijom započinje novi projekt koji se provodi na području Požeško-slavonske županije pod nazivom „Znanjem do zaposlenja“. Korisnik projekta je Požeško-slavonska županija, općine Brestovac, Kaptol, Jakšić, Velika, Čaglin, gradovi Pleternica, Kutjevo, Pakrac i Lipik, a partner na projektu Centar za socijalnu skrb u Požegi i Pakracu. Projekt se provodi do svibnja 2020. godine a omogućit će zapošljivost i uključivanje u zajednicu dugotrajno nezaposlenih osoba, osnaživanjem njihovih radnih i osobnih vještina. Osnaživanje stručnih kompetencija stručnjaka koji rade sa osobama pripadnicima marginaliziranih skupina na području socijalnog uključivanja, a posebno osoba korisnika minimalno zajamčene naknade.

Ciljna skupina ovog projekta vrijednog 1.015.889,86 kuna koji je 100% financiran iz Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., su dugotrajno nezaposlene osobe i osobe koje primaju zajamčenu minimalnu naknadu i stručnjaci iz područja rada sa pripadnicima marginaliziranih skupina, voditelji i članovi udruga koji se bave osobama s invaliditetom i osobama s posebnim potrebama.

Oko 50 polaznika edukacija pozdravila je voditeljica projekta Irena Galić, voditelj tehničke podrške projekta Regionalni koordinator razvoja Panora, Senka Horvat, tajnik Županijske skupštine Željko Obradović, ravnatelj centra za socijalnu skrb Vjekoslav Potočanac. Početnoj konferenciji nazočili su zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, načelnici općine Brestovac Zdravko Mandić i općine Kaptol Mile Pavičić.