Utorak, 15 Siječanj 2019 11:27

Sastanak gradonačelnika Puljašića s predstavnicima mjesnih odbora o novom načinu definiranja komunalnih zona

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

POŽEGA - Novi način definiranja komunalnih zona bila je tema sastanka što ga je gradonačelnik Darko Puljašić održao s predstavnicima svih mjesnih odbora s područja Grada Požege. Sastanku su prisustvovali i zamjenici gradonačelnika Mario Pilon i Ferdinand Troha, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Jasminka Vodinelić i viši stručni suradnik za geodetske i geoinformatičke poslove Josip Lisjak koji je okupljenima pobliže pojasnio o kakvim se izmjenama točno radi.

- Mijenja se način definiranja komunalnih zona, odnosno nije vezan isključivo uz dosadašnji popis ulica, nego se radi o grafičkoj definiciji. Novina je to da je sada napokon pokriveno cijelo administrativno područje Grada Požege i ne može se dogoditi, kao što je do sada bilo slučajeva, da netko legalizira objekt na mjestu na kojem je nejasno kojoj ulici pripada, jer u tome slučaju ne možemo odrediti pripadnost niti jednoj zoni. Prijedlog novih zona je napravljen na način da je usklađen s dosadašnjim, ali postoje korekcije za određene dijelove grada – pojasnio je Lisjak.

- Budite svjesni da, ako se ulaže u napredak kvalitete života, da to onda ipak mora i koštati. Međutim, svjesni smo situacije u kojoj se naši sugrađani nalaze i predložene korekcije više su kozmetičkog karaktera. Nikada vam nismo obećali nešto što ne možemo ispuniti. Možda je dinamika malo sporija, no moramo raditi ono što je dogovoreno i što je na terenu doista potrebno. Sve to i vi plaćate i zato morate sjediti ovdje zajedno s nama kako bismo sredstva što bolje iskoristili. Moram se dotaknuti i Aglomeracije jer ćemo kroz taj projekt uspjeti rekonstruirati brojne ulice koje su u dosta lošem stanju. Također, dionica D38 je žila kucavica grada Požege na kojoj će biti izgrađeno sedam kružnih tokova –dodao je gradonačelnik Puljašić.