Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 31 Prosinac 2018 10:30

Prekršajni sud u Požegi s 1.siječnja 2019. godine postaje dio Općinskog suda

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEGA - Požeški Prekršajni sud, koji kao takva institucija pri sudbenoj vlasti djeluje 20-ak i više godina odlazi u “ropotarnicu povijesti”. S 31.prosinca 2018. godine se ukida, odnosno spaja s Općinskim sudom u Požegi. Spajanje Prekršajnih sudova s Općinskim regulirano je novim Zakonom o području i sjedištu sudova koji je prihvatio Hrvatski sabor na svojoj sjednici 25. srpnja 2018. godine.

Predsjednik Općinskog suda Požega Damir Ronko ovih dana ima pune ruke posla sve to provesti i promjene uskladiti s 1.siječnja 2019. godine kako bi funkcionirala ta pripojena pravosudna institucija i svi suci, službenici i namještenici koji su radili u dosadašnjem Prekršajnom sudu. Odluka o spajanju Prekršajnih sudova s Općinskim donesena je i između ostalog zbog izmjena Prekršajnog zakona kada je došlo do znatnog smanjenja predmeta u prekršajnom postupku.

Prema riječima predsjednika Općinskog suda Požega Damira Ronka za sada svi suci koji su radili u Prekršajnom sudu u Požegi ostaju raditi gotovo iste poslove koje su i do sada radili, na istoj adresi, u istoj zgradi, u Ulici Matije Gupca. Tako bi sve trebalo biti do donošenja novog tzv. godišnjeg rasporeda sudaca. Za sada je donesen privremeni raspored poslova koji je na snazi do veljače 2019. godine,

Nakon tog roka biti će donesen novi raspored sudaca za 2019. godinu u kojem predsjednik Suda utvrđuje zamjenika predsjednika, sudske odjele, i njihove predsjednike i zamjenike, članove sudskih odjela, suce pojedince, predsjednika, zamjenika predsjednika i članove optužnih vijeća, predsjednika, zamjenika predsjednika i članove izvanraspravnih vijeća, voditelje sudskih službi i odsjeka, predsjednike prvostupanjskih vijeća i članove vijeća, vijeća za mladež, suce mentore i suce za praćenje sudske prakse, glasnogovornika suda, službenika za informiranje i povjerenika za etiku, službenike za obavljanje poslova u vezi s naplatom sudskih pristojbi, službenike za obavljanje poslova u vezi s izdavanjem uvjerenja o vođenju kaznenog postupka, službenike za preuzimanje i predaju pošiljaka na pošti, službenike – voditelje zemljišnoknjižnog odjela, sudske administratore informacijskog sustava koji je u primjeni poslovanja suda i njegovog zamjenika, raspored sudskih savjetnika te drugih službenika za obavljanje poslova iz nadležnosti suda i njihova radna zaduženja i raspored namještenika te njihova radna zaduženja.

IMG 20181231 100824

U novoj raspodjeli će se naći, suci, službenici i namještenici koji su radili u Prekršajnom sudu.