Srijeda, 19 Prosinac 2018 11:08

Prijem novorođenih stanovnika grada Pleternice uz novčani dar

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA – Grad Pleternica upriličio je prijem za 20-tak novorođenih stanovnika grada Pleternice, rođenih u srpnju, kolovozu i rujnu. Njih je primila pleternička gradonačelnica Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić u prostorijama Dječjeg vrtića Tratinčica. Za najmlađe su njihovi malo stariji kolege pripremili i nekoliko pjesmica, poželjevši im i dobrodošlicu, koja će im svakako trebati kada za godinu, dvije i sami budu pohađali vrtić.

Najmlađim sugrađanima, rođenima u srpnju, kolovozu i rujnu ove godine, s područja grada Pleternice gradonačelnica Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić upriličili su prijem u tamošnjem Dječjem vrtiću, u ustanovi u kojoj će za koju godinu većina njih odrastati i provoditi svoje vrijeme do početka školovanja.

Unatoč velikom broju iseljavanja s područja grada Pleternice, broj novorođenih se već nekoliko godina ustalio na 70-tak rođene djece. No kapaciteti dječjeg vrtića su popunjeni, ima djece upisane i na čekanju, koja kao i njihovi roditelji očekuju skoro proširenje dječjeg vrtića .

Grad Pleternica dariva novorođene stanovnike sa po 1.000 kuna za prvo rođeno dijete, a za svako dalje u obitelji po 500 kuna više. Tako već svako treće djete u obitelji dobije po 2.000 kuna, što je svakako doprinos većem broju djece. - To je mali prigodan dar od grada, možda nije velik u nekom financijskom smislu ali je jedan znak pažnje jer ovaj grad misli na vas i na vašu djecu. Da grad misli na vas i vašu djecu ne očitava se samo kroz ovaj poklon. Vjerujem da se to ogleda i u našem gradu, gradu koji je prijatelj djece, u ovom prekrasnom vrtiću koji je ove godine proslavio pet godina postojanja i koji je popunjen u cijelosti. Vama i vašim najmilijima, obiteljima želim obilje sreće i blagostanja, zajedništva i ljubavi za božićne blagdane – rekla je gradonačelnica Antonija Jozić pozdravljajući najmlađe i njihove roditelje.