Utorak, 18 Prosinac 2018 16:42

„Požeški limači“ osigurat će produljenje radnog vremena vrtića do 20 sati

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GRAD POŽEGA U NOVOM PROJEKTU ZA DJECU PREDŠKOLSKOG UZRASTA  -

POŽEGA – Grad Požega započeo je s provođenjem novog projekta namijenjenog za djecu predškolskog uzrasta, koji pohađaju dječji vrtić, ali imaju potrebu zbog rada roditelja u vrtiću ostati i do večernjih sati. Sada će se to moći provođenjem projekta „Požeški limači“ koji će osigurati boravak djece u vrtićima i u poslijepodnevnim satima, sve do 20 sati na večer. Projekt će trajati 30 mjeseci, sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednosti 1,7 milijuna kuna. Cilj projekta je Usklađivanje poslovnog i obiteljskog života kroz unaprjeđenje usluge i produljenje radnog vremena vrtića.

Prezentaciji projekta nazočio je zamjenik gradonačelnika grada Požege, Ferdinand Troha, koji je istakao da će i ovaj projekt poboljšati i nadopuniti demografske mjere koje grad Požega sustavno provodi u želji povećanja nataliteta, osiguranja bezbrižnog djetinjstva i uspješnog odrastanja i školovanja djece.

Uvođenjem poslijepodnevnog rada Dječji vrtić Požega, na dvije lokacije, ponudit će bolju uslugu čuvanja djece u odgojno obrazovnoj ustanovi. Indirektno će utjecati na organizaciju privatnog i poslovnog života mladih obitelji. Boljom organizacijom će se dovesti do efikasnijeg društva, a djeca će već od najmlađe dobi ući u sustav odgoja i obrazovanja. Time se stvaraju perspektivne generacije novih naraštaja.

Osim što će vrtići dobiti i dosta didaktičnog i edukativnog materijala, nove tablete za učenje rada i informatičkog opismenjavanja djece najranije dobi, u vrtićima će se zaposliti dodatni odgojitelji, pedagozi, kuharice i spremačice za drugu smjenu rada vrtića i osiguranu prehranu djece.