Petak, 19 Listopad 2012 12:16

Stvaranje nove generacije tekstilnih i odjevnih strukovnih škola

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

OBRTNIČKA ŠKOLA NOSITELJ PROJEKTA FINANCIRANOG OD EU -

POŽEGA – Započele su prve aktivnosti na projektu kojega je nositelj Obrtnička škola u Požegi – Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada i gospodarstva. Kao partner u projektu sudjeluje i Industrijsko-obrtnička škola iz Nove Gradiške a projekt se u 90 postotnom dijelu financira iz sredstava Europske unije u sklopu programa IPA komponenta Razvoj ljudskih resursa.

- Stvaranje novih generacija tekstilnih i odjevnih strukovnih škola je projekt vrijedan 142 tisuće Eura, od čega 127 tisuća Eura sufinancira Europska unija. Kroz projekt djelatnici škole će se obučiti u računalnoj konstrukciji. To će oni prenijeti našoj djeci koja će time biti prepoznatljivija na tržištu rada. To je trend Europske unije a kod nas tek u začetku. U sklopu projektu će se izraditi i jedna brošura po kojoj će tu računalnu konstrukciju moći prenijeti i na ostale učenike škola – istakla je ravnateljica Iva Šnajder.

Projekt je jedinstven u Hrvatskoj jer se po prvi puta jedan europski projekt bavi unapređenjem stanja tekstilnih škola. OsUvremenjivanje tekstilnih škola dovest će u konačnici do podizanja konkurentnosti preostalih tekstilnih tvrtki u RH.

Prezentaciji projekta u Obrtničkoj školi sudjelovali su partneri u projektu, brojni uzvanici, predstavnici županije, a kao uvod na maloj modnoj reviji učenice tekstilnog smjera prikazale su modele odjeće koje su same dizajnirale i sašile.