Subota, 08 Prosinac 2018 09:15

Knjigu prezentirali i donirali županu Tomaševiću koji je pomogao njen izlazak

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

UDRUGA RATNIH VETERANA 63. „A“ SAMOSTALNE BOJNE ZNG POŽEGA IZDALA FOTOMONOGRAFIJU  -

POŽEGA - Povodom 27. obljetnice 63. „A“ samostalne bojne ZNG Požega i pada Vojarne u Požegi,Udruga ratnih veterana  63. „A“ samostane bojne ZNG Požega izdala je fotomonografiju koja je obilježila osnivanje i ratni put. Udruga ratnih veterana željela je svoju fotomonografiju donirati Požeško-slavonskoj županiji za potrebe škola, kako bi se mladim ljudima što bolje omogućio uvid u dio povijesti kojom se stvarala naša Domovina.

Reprezentativnu fotomonografiju o toj slavnoj postrojbi,, čiju izradu je sufinancirala i Požeško – slavonska županija, napisao je i uredio umirovljeni bojnik Mario Kalana, a predgovor za nju je napisao požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Izaslanstvo Udruge, na čelu sa Draganom Valentom, predsjednikom, Mirom Rašićem, dopredsjednikom i Ivicom Pavoševićem, tajnikom Udruge, uručilo je županu Tomaševiću darovane primjerke Ujedno su iskoristili prigodu da se zahvale županu što je prepoznao potrebu i važnost izlaska ove fotomonografije koja će najbolje sačuvati dio povijesti od zaborava.