Četvrtak, 06 Prosinac 2018 18:15

Drndavi makadamski put od Slatinskog Drenovca prema biseru Slavonije- Jankovcu od danas postaje prošlost

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

- Sa zadovoljstvom možemo izvjestiti sve posjetitelje Parka prirode Papuk, a ujedno i omiljenog i najposjećenijeg izletišta -Jankovac da su radovi na rekonstrukciji  ŽC 4253 na dionici od naselja Slatinski Drenovac – Planinarski dom Jankovac u smislu nanošenja asfalta završeni – javili su nam iz JU Parka prirode Papuk.

Time se ispunila obostrana dugogodišnja želja JU Parka prirode Papuk i mnogobrojnih izletnika ovog dijela Hrvatske koji će sada nesmetano moći dolaziti i uživati u prirodi i ljepotama koje Park šuma Jankovac pruža.  

Ostatak od približno pet kilometara, od Jankovca do granice županije prema Velikoj, bit će odrađen u sljedećoj godini.

Vrijednost radova rekonstrukcije dionice ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije, a u sklopu EU projekata Geopriče UNESCO geopark PP Papuk iznosi 19.312.466 kuna.

Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu je sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. Podsjećamo, to je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA – agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Izvođači radova su zajednica ponuditelja Osijek Koteks i Gravia Osijek.

 

Foto: Kristijan Toplak