Utorak, 27 Studeni 2018 13:48

Jačanje socijalnog dijaloga kroz “Binarni kod 110“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAPOSLENICI GRADA POŽEGE I VELEUČILIŠTA U POŽEGI SA SINDIKATIMA U PROJEKTU - 

POŽEGA - Još jedan projekt koji sufinancira Europska unija iz socijalnog fonda provodi se u gradu Požegi, koji je i korisnik projekta. Zaposlenici grada Požege i Veleučilišta u Požegi uz Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH su partneri na projektu pod nazivom Jačanje socijalnog dijaloga „Binarni kod 110“. U projektu socijalni dijalog uključuje sve oblike pregovora, konzultacija ili jednostavno razmjene informacija između predstavnika Vlade, poslodavaca i radnika o temama od zajedničkog interesa u svezi s gospodarskom i socijalnom politikom.

Cilj projekta je unaprijediti kvalitetu socijalnog dijaloga kroz jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta socijalnih partnera na lokalnoj razini. Partneri će kroz planirana istraživanja i edukacije dodatno unaprijediti znanja i vještine svojih djelatnika te time ojačati svoje administrativne i stručne kapacitete. Socijalni dijalog sve više postaje sastavnim kulture dijaloga, sprečavanja drastičnih oblika društvenih konfrontacija, te pridonosi sagledavanju uloge odgovornosti i doprinosa svih socijalnih subjekata u gospodarskim i društvenim zbivanjima – istakla je voditeljica projekta Maja Janković.

Na početnoj konferenciji svim sudionicima i partnerima projekta obratio se požeški gradonačelnik Darko Puljašić: - Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u stvaranju ovoga projekta. Važno je da surađujemo jer najviše možemo naučiti jedni od drugih kako bismo što bolje i kvalitetnije funkcionirali. Hrvatska se nalazi među pet zemalja koja je iz fondova EU povukla više sredstava nego što je u nju uložila, a na vama mladima je da širite svoje znanje i sposobnosti i da na tom tragu nastavite raditi kako bismo svi bolje i ljepše živjeli.

Projekt traje 12 mjeseci i ukupne vrijednosti je 685 tisuća kuna. Kroz projekt je planirano studijsko putovanje i posjet sličnim organizacijama te proučiti tržište rada u Danskoj te jednoj međunarodnoj konferenciji u Portugalu te nekoliko radionica i okruglih stolova u slijedećoj godini.